22 Haziran 2024 Cumartesi

Vişne Şurubu


MALZEME: 2 kg vişne, 1.5 kg şeker, 1 tatlı kaşığı limon tuzu, 1 çay bardağı su.

YAPILIŞI: Vişneler yıkanıp saplarından ayrıldıktan sonra, geniş bir tencereye bir sıra şeker bir sıra vişneyi sıralayarak  1 gün bekletilir. Ertesi gün, bir çay bardağı su tencereye eklenir ve harlı ateşte vişnelerin su salması ve şekerin erimesi için sürekli karıştırılır. Kaynamaya başlayınca 10-15 dakika pişirilir. Ateşten almaya yakın limon tuzu eklenir. Meyveleri süzgece alarak suyu bir kaba alınır. Temiz bir bezden veya ince süzgeçte süzülerek şuruba katılır. Cam şişelere koyarak serin yerde saklanabilir. Şurup soğuk su ile karıştırarak ikram edilir. Bayramda da misâfirlere ikram edilebilir.

Kaynak: Türkiye Gazetesi Takvimi

Hiç yorum yok: