31 Temmuz 2010 Cumartesi

Sen Başkasın Benim İçin‏


Sen, başkasın benim için... Ne zaman düşünsem seni, iki elinin arasında bulurum semaya döndüğüm yüzümüSanki kalın bir kitabın ilk sayfasını açtım; kitabın adı, yine BEYAZ.Okudukça bir bütün hissediyorum yaşamla kendimi; oysa... unutmuştum hissetmeyi... Sen, başkasın benim için. Bir arkeolog oluyorum;İnce bir fırça elimde, kazılarından seni çıkarırken kendimle birlikte.Üzerindeki bir damla kumun müptelâsı oluyorum...İlk defa ellerimi bu kadar nârin hissediyorum;Kırılmaktan korkan ben, kırmaya korkuyorum. Sen, başkasın benim için. Bir ney sesi gibi incesinRûhumun derinlerinde bir yerde sanki seni hep tanımışım gibi, hep varmışsın gibi...Ne garip...Ve rûhunu tanıyorum sessizce...Zorlanmıyorum... İlk defa nefsim olmadan seviyorum birini...Öyle ki ilâhi bir sarhoşluk gibi şefkate dokunuyorum...Aklıma her gelişinde, güneşi yüreğimde hissediyorum... Sen, başkasın benim için. Bana menekşem dediğinde büyük bir kır bahçesinde buluyorum kendimi.Renk renk çiçekleri olan, basmaya kıyamadığım bir dünya oluyorsun ve bir dünya oluyorum.Rüya görmüyorum bu kez, o kadar gerçek ki...Öyle görmeyi istediğimden değil inan!Bana... hep öyleymiş gibi... Sen, başkasın benim için. Dudağımda tebessüm oluyorsun çoğu kez ve ben, neden tebessüm ettiğimi bilmiyorum...Bir şarkıyı mırıldanırken, sözlerini tanımadığım bir senfoni yükseliyor.Yüreğimden uçan kelebekler görüyorum.Peşlerine takılıyorum...Çocuk gibi sekerek kırlarda koşuyorum...Oysa ben, hiç bu kadar özgür hissetmemiştim kendimi... Sen, başkasın benim için. Hep bir kardelenim derdin ya;Ben, o dağın eteklerinde kardeleni ararken, ellerim hiç üşümüyor.Parmaklarımın dokunduğu yerde bir damla su oluyorsun; saf...Ve bana bunları hissettiren senin kötü olmadığını umuyorum yine deKorkak olan ben, ilk defa korkmuyorum yanılmaktan...Bu senin bendeki yanın...Sendeki yanınlaysa... zaten ilgilenmiyorum. Sen, başkasın benim için. Ne hayâlimsin, ne geleceğim...Ne de içinden çıkamadığım çıkmazım...Ne bugünümsün, ne yarınım...Ne tanıdık geliyorsun, ne de yabancı...Ne tutunuyorum dallarına, ne de düşüyorum...Sadece büyüyorum yanında...Seni... bu kadar tarif edebiliyorum... Sen, başkasın benim için;Çünkü sen...Çünkü sen... Bende sadece ân'sın...

Sağlığınız İçin...

Sağlığınız İçin...

1- Suyu seviniz. Güne iki bardak su içerek başlayıp, gün boyunca
2-2,5litre su tüketmeye çalışınız.
2- Her sebze ve meyveyi mevsiminde en az iki defa tüketiniz.
3- Hasta olmasanız bile, şifalı bitkileri kullanarak vücut direncinizi(bağışıklık sistemi) kuvvetli tutunuz.
4- Evinizde kurutulmuş nane, ıhlamur, adaçayı, kekik, kuşburnu,fesleğen,keten tohumu, zencefil, çörekotu, günlük, yeşil çay ile soğan vesarımsağı her zaman bulundurunuz. Her gün bunlardan en az birini kullanmayaçalışınız. Bunlar vücudunuzun koruyucu şövalyeleridir.
5- Sarımsak, soğan, tere, maydanoz, nane, dereotu, roka, fesleğen türüyeşillikleri fazla tüketiniz. Bunlar vücudunuzun yakın korumalarıdır. 6- Salatanızı mümkün olduğu kadar çok çeşitten oluşturunuz.
7- Hazır çorbalar yerine kendi yaptığınız çorbaları tercih ediniz. Gıdanınen doğalını elde etmiş olursunuz.
8- Kış için ev yapımı domates salçasını tercih ediniz. Domates doğanın bizearmağanı harika bir antioksidandır.
9- Katkı maddeleri içeren gıdaları, mevsim dışı sebze ve meyveleri fazlatüketmeyiniz. Bünyenizi fazla dinamitlememiş olursunuz.
10- Yılda dört kez, on beş gün hiç et tüketilmemesi yararlıdır.
11- Günlük 3-4 adet badem, ceviz ve fındık almanız sizi her daim kuvvetlikılar.
12- Haftada en az 2 kez bakliyat ve balık tüketmeğe çalışınız.
13- Sıcak yemekler için toprak, çelik ve cam kapları tercih ediniz.
14- Kış aylarında tulum peyniri, portakal, limon, greyfurt, mandalina vekuşburnu tüketimini artırınız.
15- Kışın dışarıda işleriniz yoğun ise; güne pekmez içerek başlayınız. Buuygulama vücudunuzun antifrizidir.
16- Zihinsel çalışıyorsanız kuru üzüm yiyiniz. Beyniniz enerjisiz kalmasın.
17- Ekmek tercihinizi kepekliden yana kullanınız. Bağırsaklar kepekli tamposalarla tanışsın.
18- Her sabah 20 dakika derin nefes alıp verme çalışması yapılması, hernefes alımlarında 4-5 saniye nefesin içimizde tutulması çok yararlıdır.Doğru nefes aldığın kadar hafiflersin.
19- Sabahları ofis ve evinizi 5 dakika tam havalandırarak maksimum düzeydeoksijen, günlük 30 dakika tempolu yürümekle de tüm organlarınızıkazanırsınız.
20- Gülmeyi hiç ertelemeyiniz. ruhunuzun en iyi ilaçlarındandır.
21- Gece uyku ortamının karanlık olması, yorgunluk durumlarında ise öğleyinkısa süreli uykular iyidir. vücudumuzdaki pek çok restorasyon işlemigece,kısa süreli uykularda da günlük tamiratlar yapılmaktadır.
22- Fırsat buldukça toprağa çıplak ayakla basınız. tüm olumsuzluklarınıztoprağa geçer.
23- Her gün 5 dakika gözlerinizi kapatıp hiçbir şey düşünmemeyi öğreniniz.busizin yeniden doğumunuz gibidir.
24- Yaşamınız boyunca, vücudunuzu çok kötü üşütmemeye çalışınız.
25- Kahvaltı masanızda balı her daim bulundurunuz. bin bir çiçeğin özütüdüro.
26- Yağ tercihinizi genelde zeytinyağından tarafa kullanınız. vücudunuz hepbunu bekler.
27- Kahvaltının mutlaka tam yapılması, öğle öğününün orta, akşam öğününün dehafif alınması her daim iyidir.
28- Tuz ve şekeri bünyenize ölçülü alınız. bunların azı karar fazlası hepzarardır.
29- Margarinleri fazla kullanmamak cildinize, kalbinize ve damarlarınızaverdiğiniz en büyük ödüldür.
30- Günlük bir elma ve bir havucun bünyenizde harikalar yarattığınıunutmayınız.