4 Nisan 2023 Salı

Zayıflamak İçin

 

İnsan hayatını kolaylaştıran teknolojinin gelişimi ile artan hareketsiz hayat şekli, kilo vermeye engel olan sebeplerin başında yer alsa da, şişmanlığa sebep olan birçok sebep bulunuyor. Bu konuda Prof. Dr. Canan Karatay, önemli tavsiyelerde bulundu. Zayıflamak isteyenlerin dikkat etmesi gerekenler:
¬ D vitamini eksik ise zayıflamak çok zor. Bunun için yazın güneşten sık sık faydalanmalı, kışın ise takviyeler ile D vitamini ihtiyacı giderilmeli. D vitamini bulunan yiyecekler arasında; balık, süt, tereyağı, yulaf ezmesi ve yumurta gibi yiyecekler yer alıyor.
¬ Aspartam, şekerden 200 kat daha yoğun bir tatlandırıcıdır. E-951 no’lu bir gıda katkı maddesidir. Aspartam hâlen piyasada bulunan çok sayıdaki yiyecek ve içecek içerisinde, özellikle diyet gıdalarda tatlandırıcı olarak bulunmaktadır. Bu maddenin zehirden bir farkı yoktur. 
¬ Sıklıkla tüketilen raflardaki ambalajlı gıdalar, kansere kadar birçok önemli problemlere yol açabiliyor. Bunlardan uzak durmalıdır.
¬ Leptinin aktif olduğu saatlere göre; bir yemek yeme saatleri ve beslenme düzeni olmalıdır. Gece vakti leptinin aktif olması ile uykuda bile kilo verilebilir. Bunun için akşam 8’den sonra hiçbir şey yememelidir. 

Kaynak: Yeni Akit 05.01.2022

Hiç yorum yok: