21 Mayıs 2023 Pazar

Araştırma Gemilerimiz

 

    Türkiye, enerji piyasasındaki gücünü arttırmak ve enerji bağımsızlığı yolunda hızla ilerlemek için 4 sondaj gemisi ve 2 sismik araştırma gemisiyle Doğu Akdeniz ve Karadeniz başta olmak üzere denizlerde araştırmalarına devam ediyor.4. Sismik araştırma ve sontaj gemimiz Abdülhamid Hân da, Türkiye’nin Mavi Vatandaki enerji gemileri filosuna katıldı. (19 Mayıs 2022)

BARBAROS HAYRETTİN PAŞA SİSMİK ARAŞTIRMA GEMİSİ

    2013'te petrol ve gaz araştırmalarında kullanılmak üzere envantere giren sismografik araştırma gemisi Barbaros Hayreddin Paşa arama çalışmalarına devam ediyor.

ORUÇ REİS SİSMİK ARAŞTIRMA GEMİSİ

    Faaliyete 15 Ağustos 2017'de başlayan ve % 90 yerli tasarım, işçilik ve entegrasyonu olan gemimiz, her türlü jeolojik, jeofizik, hidrografik ve oşinografik araştırmaları gerçekleştirebiliyor. Tam donanımlı ve çok amaçlı dünyadaki 5-6 araştırma gemisinden biri olan gemide, 2 ve 3 boyutlu sismik, gravite, manyetik olarak jeofizik araştırması yapılabiliyor. Gemi, 8 bin metre derinliğe kadar 3 boyutlu, 15 bin metre derinliğe kadar iki boyutlu sismik operasyonları gerçekleştirebiliyor.


Hiç yorum yok: