27 Temmuz 2008 Pazar

Çeşitlemeler

ÇEŞİTLEMELER

Ahmet İNAM: Kendini tehdit altında hisseden insan tehlikeli insandır. Feleğin çemberinden geçmeyen bilge olamaz.
Gezilecek Yer: Bozcaada’da Akvaryum adası ve Dikili-Çandarlı adasında kalem adası.
Hiçbir şey yok olmaz, sadece şekil değiştirir.
Yaşa, Unutma, Hatırla, I will survive (Geleceği keşfet)
En güçlü kadın:Hürrem Sultan
Okuyun: When Time Management Fails (Zaman yönetimi çuvalladığında) Hünkar Özyaşar, Az çalış, Çok başar.
Çok çalışmak başarı anlamına gelmez, hatta bunun bir adım ilerisi düpedüz başarısızlıktır.
Zamanya (Yiğit Kulabaş) Zamanın Şifresi, Unutmayın ertelenen hayaller esirgenen hayatlardır.
Paul Cezanne:Görmediğim hiçbir şeyin resmini yapmam.
Öğrenin:Altın Oran
Her ay edinin Remzi Kitabevinin Kitap Gazetesi her ay kitabevlerinde ücretsiz dağıtılıyor.
Hiçbir şey göründüğü gibi değildir.
Gülmek hayatı güzelleştirir ve sorunlara çözüm bulmayı kolaylaştırır.
Okuyun: YKY yayınlarından çıkan Özel Hayatın Tarihi-1, 5 ciltlik bu dev eserin ilk cildi çıktı, Çeviren:Turhan Ilgaz, İlk bölümde Roma İmparatorluğundan 1000 yılına anlatılıyor.Yazarları Georges Duke, Philippe Aries.
Charles Dickens: “ Tüm zamanların en iyisiydi bu en kötüsü de! Bilgeliğin çağıydı, Aptallığın çağıydı. İnançların dönemiydi. İnançsızlığın da. Mevsim aydınlığın mevsimiydi, Mevsim karanlığın mevsimiydi. Umudun baharını, umutsuzluğun kışını yaşıyordu. (Ortadoğudaki savaş’a atıf, Dickens haklıymış)
Okuyun:Ahmet İNAM: Say yayıncılık, Yaşamla yoğrulmuş bilgi.
Ay oğlak’tayken sakın davet vermeyin kimse gelmez.Koçtaysa mantı birebir. Ay terazi deyse davet verin.Boğa’daysa mantı birebir.Anlattıklarımla ilgili olarak yazar ve astrolog Nil Eldem’in Dharma Yayınlarından çıkan kitabını alın okuyun, Kitabın adı: Ay Işığı Sofraları.
Okuyun:Uygarlık Tarihi, Ivar Lissner, Nokta Kitap
Yiğit Okur: İnsan olmasaydı zaman olmazdı, İnsan olmasaydı doğada var olan her şey var olmayı sürdüremezdi ama zaman denen kavram olmazdı.
Amazonlara Yolculuk, Yeşil Okyanus, Atilla Sesören, Elma Yayıncılık, Kitap bir Türk Jeologun yaşadıklarını anlatıyor. Kitap, Amazonlarda bulunan bir boksit madeninin okyanusa taşınması anlatıyor.
Hayvanname, Kendi Yayını, Doğan Katırcıoğlu, Ayı geldi aşk’a, Ayı ile aşk bambaşka) alın okuyun elinizden bırakamayacaksınız.
Görün:İzmir Eski Foça’da Hanedan Oteli.
Arzu Çağlan, Alfa Yayınları, Seksi Şey.
Kevin Hogan, Yakamoz Yayınları, İstediğiniz kişiye 8 dakikada nasıl evet dedirtirsiniz?
Şiir: “Sevmeni istiyorum beni./ tamamlanmamışlığımı,/sorgula, kına/ Yorgunum azımsa/yorgunluğumu.”
Nihat Genç: Batı’nın bombaları nereye düşüyorsa, Doğu orasıdır. Karanlığa okunan ezan, Cadde Yayınları.
Serdar Akinan: Doğan Kitap, Neo-Takiye.
Cizvit Anthony Mello:Sessizliği daha iyi bir hale getirecekseniz konuşun.
Modrn Çağın Meddahları Söz Düellosunda! Metaforla saadet olmaz. Şen Profesörler Cengiz Güleç, Ahmet İnam.
Japonyanın Orhan Pamuk’u Haruki Murakami, www.harukimurakami.com İmkansızın Şarkısı, Doğan Kitap, Çeviren:Nihal Önal.Zemberek Kuşun Güncesi.
Çivi çiviyi daima söker.
Klasikler arasında en çok sevdiğim kitap Emily Bronte’nin Uğultulu Tepeler.
Neden oy kullanmıyorum, Mehmet Ali Şadoğlu, Uno Yayıncılık, (Politikacılar ve ilahiyatçılar hırsızlar gibidir.)
Yaşam çoktan seçmeli zor sorularla dolu bir sınavdır. Abdullah Taşçı, Sığ Suyun Balıkları.
Araştırma Sonucu: Dr. Suat Ungan, Bir Japon’un yılda 25, İsveçlinin 10, Fransızın 7 kitap okuduğunu, Türkiye’de ise 6 kişiye bir kitap düştüğünü biliyormuydunuz.
Aşk kapıyı çalınca, Francesco Alberoni, Literatür Yayınları, (“Sevmemişse yüz vermez aşk.”) Kitapta kısaca, Aşık olmak ikili bir kolektif hareketin doğuş durumudur. Aşk, günlük yaşamı dönüştürmeye yönelik bir devrimdir. Aşk, gündelik yaşamın tekdüzeliğine karşı çıkmaktır. Aşk, farklı olanı birleştirirken, birlikte olanı ayıran bir güçtür.
Klasikler arasında yer alan Çalıkuşu’nu yeni basımıyla tekrar okumak çok zevkli ve Reşat Nuri Güntekin’in Anadoludan esintilerine kulak vermeli.
30 yaş üstü erkekler o yaşlarda eğlence ararken kadınlar güvence arar. Erkek seks için, Kadın ise aşk için aldatır.
Tuba Tezcan, Akis Kitap, “35 Yaşına gelmeden Yapman Gereken 101 Şey”
Modern Toplumda “35 YAŞ” Felsefesi: 35 yaşından önce insan, kendine değer vermeyi, vakit ayırmayı öğrenmeli.En az iki ülke görmeli, başka kültürlerle tanışmalı, anne-baba olmalı, bir lisan öğrenmeli….Hayat tecübesi “yenilen kazıkların” ve yapılan hataların bileşkesidir.Çıkar ilişkisine dayalı beraberlikler “Dostluk” değildir. Bu yaşlarda yaşamı olabildiğince ertelemeden yaşamalı. Aşkı yaşamalı.35’e gelmeden çocukluktan başlayarak sosyal olmayı başarmalı, bilgi birikimini olabildiğince genişletip, kişisel gelişime açık olup tamamlayacak düzeye getirebilmeli, Hobileri olmalı, en azından yüzmeyi, araba kullanmayı bilmeli, hobilerinden aldığı zevki aktarabilmeli, yaptıklarından hiç pişmanlık duymamalı, hesabını bilmeli, Klasik eserleri okumalı en azından “Dostoyevski” okumalı, nostalji yaşamalı yazarak rahatlamalı, mektup yazmayı ilke edinmeli, yeteneklerini keşfetmeli, çat kapı gidebileceğiniz dostlarınız olmalı, ilerleyen dönemlerde yalnızlık çekmemek için çevreyi geniş tutmalı, en bedava şey dua etmek bunu unutmamalı, beden ve ruh sağlığına özen göstermeli, 35’inden önce insan mutlaka kendini tanımalı, “Ben şuyum” diyebilmeli. Olumsuzlukları da yaşamalı örneğin aldatılmalı, çünkü aldatmanın ne olduğunu ancak böyle anlarsınız. Yardımseverliği öğrenmeli, şükretmeli, kazanmak ne kadar doğalsa kaybetme duygusunu da tatmalı ama ekonomik açıdan kendinize yetecek duruma gelmeli, yemek kültürünü geliştirmeli, yalnız yolculuğa çıkmalı (ben çok deniyorum faydasını gördüm, tavsiye ederim.) 35’inden önce Baba olmalı, sadece tüketmeyi değil üretmeyi de öğrenmeli, bence en önemlisi öğrenmeyi öğrenmeli (Hayat Kuralı), insanları olduğu gibi kabullenmeli, kendini eleştirebilmeli, at gözlük yerine fil kulağı ile bakabilmeli, küçük şeylerden mutluluk duymalı, hayatta pasif olmamayı öğrenmeli, en az bir yabancı dil bilmeli, en az iki kere aşık olmalı, zor durumda olan insanlar yardım etmeli, bu yaşa gelmeden bütün erkekler ve kadınlar cinselliği yaşamalı……….
Şehir hayatı, metropolde yaşamak bizleri mekanikleştirdikçe doğa ile olan bağımız azalmakta, hareketsiz kalmakta ve nefes almakta zorlanmaktayız. Şehir, bizden birçok hareketimizi çaldı.Ağaca tırmanmıyor, sesimizi duyurmak için bağırmıyoruz ve daha neler neler….
Leyleğin ömrü kısadır. Eylül geliyor leylekler bakın.
Biliyormuydunuz:Paraguay dünyada en fazla yağmur alan ülke olduğunu!
Biliyormuydunuz: Aslan Burcunun sahne sanatlarını simgelediğini,
Bir hafta boyunca çay vb. içeceklerini şekersiz içmeyi deneyin,bakın göreceksiniz yararını.
Tıklayın.www.koniks.com
Dr.Adnan Bağrıaçık, A Milli Erkekler Basketbol Milli Takımımız’ın Sağlığı ondan soruluyor, Ortopedi Uzmanı, katıldığı canlı bir TV programında “ Sizce en iyi yatak hangisi?” sorusuna yanıtı hayli ilginç olmuş: “Yatak nasıl olura olsun, önemli olan yanınızda yatan…. Sevdiğiniz yanınızdaysa altınız hasır da olsa, çamur da olsa, taş da olsa önemli değil.”Katılıyorum Hocama.
Tıklayın: www.izlee.com, www.neleryokki.com, www.umut.net, www.diyadinnet.com, www.ruya.info, www.takil.net
İmam Gazali:Cevizin kabuğunu kırıp özüne inmeyen Cevizin hepsini kabuk zanneder.
Türkiye Jeotermal Enerji Kaynakları bakımında dünyada 7., Avrupa’da 1. sırada olduğunu biliyormuydunuz.
Okuyun ve Araştırın:Makyavelli.

Hiç yorum yok: