1 Mayıs 2009 Cuma

Ünlü Radyocular 6 Mayıs 2009'da TRT FM'de


TRT "Radyonun Doğumgünü" 6 Mayıs’ı, dört gün sürecek etkinliklerle kutlayacak. Yaygın yayın yapan radyolar, TRT çatısı altında bir araya gelecek. Yurtdışından radyocuları da konuk edecek olan kurum, 6 Mayıs’ı ’Dünya Radyolar Günü’ olarak kabul ettirmeyi hedefliyor.

Ortak yayın yapılacak

Her sene radyo yayınlarıyla kutlanan 6 Mayıs, bu sene çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Ülkemizde radyo yayınının ilk yapıldığı gün olan 6 Mayıs’ta, yaygın yayın yapan radyolar, TRT önderliğinde bir araya gelecek. Radyo D, Alem FM, Radyo ODTÜ, Süper FM gibi ulusal radyoların yanı sıra Açık Radyo gibi bölgesel yayın yapan kanallar, bir günlüğüne TRT çatısı altında ortak yayın yapacak. Mansur El Sabah, Muzo, Nihat Sırdar, Naim Dilmener gibi tanınmış radyocuların programları, belirlenen saatler içinde hem TRT FM’den, hem de kendi radyolarından canlı yayınlanacak.

14 ülke de katılacak

Yurtdışından 14 ülke de kutlamalarda yer alacak. Azerbaycan AZTV ve İctimai Radyo TV Kurumu, Kosova Radyo TV Kurumu, Arnavutluk, Bosna Radio Bır, Makedonya, Kırgızistan Kırgız Radyo TV Kurumu ve Manas FM, Kazakistan, Irak Türkmeneli Radyosu, Gagauzya GRT, Özbekistan Radyo TV Kurumu, Türkmenistan Radyo TV Kurumu, Bulgaristan Radyosu Türkçe Yayınlar, KKTC Bayrak FM ve Kırım Meydan FM, TRT öncülüğünde bir araya gelecek. TRT FM’den yapılacak yayınlar 6 Mayıs’ta 07.00’dan itibaren 24 saat boyunca Ankara Radyosu stüdyolarında gerçekleşecek. Radyo programcıları kendi program saatlerinde ortak yayın yaparak, Türkiye’de bir ilke imza atacak.

TRT özeleştiri yapacak

6-10 Mayıs arasındaki ’Radyo Günleri’nde ayrıca ’Stüdyo Sohbetleri’ de yapılacak. Dört oturum halinde planlanan sohbetlerden’Kamu Yayıncılığı’ konulu üçüncü oturum ise, Türkiye’de kamu yayıncılığı yapan tek kurum olan TRT açısından büyük önem taşıyor. Yayıncılık anlayışının her daim tartışıldığı TRT’nin, böyle bir c oturuma ev sahipliği yapması ise, kurumun kendi özeleştirisini yapacak olması açısından önem arz ediyor. ’Stüdyo Sohbetleri’ne çeşitli üniversitelerin öğretim üyeleri ile TRT yetkililerinin yanı sıra TRT Radyo Dairesi Başkanı Şenol Göka da katılacak.

TRT Radyo günleri etkinlikleri kapsamında MANSUR EL SABAH SHOW 16-17 Saatleri arasında TRT FM' den canlı yayın yapacak, ALEM FM Yayını naklen verecek.

Hiç yorum yok: