2 Aralık 2009 Çarşamba

Ön sevişme gerekli mi?


Psikolog Ayşe Kayhan, beynin ön sevişmedeki haz evrelerine ihtiyacı olduğunu belirterek ön sevişmenin neden gerekli olduğunu şöyle açıklıyor:

“İnsanlar, hayvanlardaki gibi bir çiftleşme hareketi göstermezler. Cinsel güdü dediğimiz libidomuzun açığa çıkması için sosyal öğrenimlerimiz ve bedensel taleplerimiz de dahil olmak üzere farklı davranışlara ihtiyacımız vardır. İşte burada ön sevişme devreye girer. Dokunma yoksa, cinsel birleşmenin kalitesinden ve doğruluğundan söz edemeyiz. Kaliteli bir sevişme için kadın ve erkeğin ön sevişmeyi iyi yapmaları, dokunmayı ve okşamayı iyi biliyor olmaları kıymetli bir durumdur.”

Ön sevişme çoğu zaman sadece kadınların ihtiyacı olan bir durummuş gibi algılansa da en az kadınlar kadar erkeklerin de ön sevişmeye ihtiyacı vardır. Ön sevişmenin nasıl yapılması gerektiğine bir bakalım…

Masaj
Gerek kadınlar gerekse de erkekler için en iyi ön sevişme taktiği masaj yapmaktır. İnce ve etkili dokunuşlar partnerinizin üzerinden tüm yorgunluğunu alıp gevşemesine neden olacaktır.

Saçlar, ayaklar ve kalçaların önemli noktalar olduğunu belirtmekte fayda var. Boyun ve omuz bölgelerinin daha yakın temas sağlamaya doğru iyi bir adım olduğunu da aklınızdan çıkarmayın. Tabii dokunuşlarınızın dozunu iyi ayarlamalı, fazla sertleşmemelisiniz.

Masaj, aklınızdan sevişme fikri geçtiğinde partnerinizi sevişmeye hazırlamak için iyi bir yol olduğu gibi partnerinizin size masaj yaparken de tahrik olabileceğini unutmayın. Ondan iyi bir masaj talep etmek için harekete geçin.

Erotik film
Kadınlar da erkekler gibi erotik film izlemekten hoşlanırlar. Birlikte seks içerikli bir film izlemek, daha birbirinize dokunmadan sevişmeye hazır hale gelmenize yardımcı olacaktır.

Vur kaç oyunu
Sevişmek istediğinizi belli ederek bir ön sevişme yapmaktansa, partnerinizi hiç beklemediği anlarda yakalayıp öpmek ve minik okşayışlarla yaklaşmak, sonra o devam etmek istediğinde kendinizi geri çekmek, çok tahrik edicidir.

Öpüşme
Öpüşme, ön sevişmenin olmazsa olmazıdır. Bunun için iyi öpüşmeyi, öpüşürken tahrik edebilmeyi bilmek gerekir. Öpüşürken aynı anda nefes alıp vermek, aynı zamanda ellerinizle partnerinizin hassas bölgelerine dokunmak, gözlerinin içine tahrik edici bakışlar fırlatmak, sevişmeye doğru giden yolda iyi bir başlangıç noktası olacaktır.

Yarı çıplaklık
Yarı çıplaklık her zaman daha erotiktir. Partneriniz heyecana kapılıp hemen birleşmeye yeltenmek istiyorsa, onu nazik ve davetkar oyunlarla acele etmemeye teşvik edebilirsiniz. Üzerinizdekileri tamamen çıkarmasına izin vermeden tahrik etme oyunları oynayabilirsiniz.




Hiç yorum yok: