13 Şubat 2010 Cumartesi

'Kutlu Doğum'a 23 Nisan ayarı


Kutlu Doğum Haftası tarihine son nokta konuldu.

Kutlu Doğum Haftası, artık her yıl 14-20 Nisan tarihleri arasında kutlanacak.

Kutlu Doğum Haftası önceki yıllarda 20-26, 16-22 Nisan gibi tarihlerde yapılmış bu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na alternatif kutlama olarak gösterilerek kimi eleştirilere maruz kalmıştı. Bunun üzerine Diyanet İşleri Başkanlığı 2007'de bir genelgeyle Kutlu Doğum etkinliklerinin 14-20 Nisan tarihleri arasında yapılmasını ve bu tarihlerin dışında program düzenlenmemesini karar altına aldı. Böylece Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri Milli Egemenlik Bayramından üç gün önce sona ermeye başladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı aldığı kararı bu kez yönetmeliğe koydu. Bugün resmi gazetede yayınlanan yönetmelik ile Kutlu Doğum Haftası’nın her yıl 14-20 Nisan tarihleri arasında kutlanmasına karar verildi.

Kutlu Doğum Haftası, artık her yıl 14-20 Nisan tarihleri arasında kutlanacak.

Kutlu Doğum Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftasını Kutlama Yönetmeliği, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Kutlanacak bu haftalarda yapılacak çalışmalara ilişkin usul ve esasları düzenleyen yönetmelik, Diyanet İşleri Başkanlığının merkez, taşra ve yurt dışı teşkilatları tarafından yapılacak faaliyetleri kapsıyor.

Buna göre, Diyanet İşleri Başkanlığınca her yıl 14-20 Nisan tarihleri Kutlu Doğum, 1-7 Ekim tarihleri Camiler ve Din Görevlileri Haftası olarak kutlanacak.

Kutlamalar sebebiyle İslam dininin itikat, ibadet ve ahlak konularında toplumun tüm kesimlerini aydınlatıcı faaliyetler gerçekleştirilecek, sosyal ve kültürel faaliyetlerde bulunulacak, sempozyum, konferans, panel ve buna benzer etkinlikler düzenlenecek.

Merkez, taşra ve yurt dışında düzenlenecek konferans, panel, sempozyum, forum ve diğer etkinlikler başkanlığın internet sitesinde duyurulacak.

Başkanlığın taşra ve yurt dışı teşkilatında camilerin inşa, bakım, onarım ve temizlik gibi hizmetlerine katkı sağlayarak yararlı faaliyetleriyle temayüz eden kişi, dernek ve vakıflara teşekkür belgesi verilecek.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası boyunca halkın, mahalli vakıf ve derneklerin de katkısıyla camilerin bakım, onarım ve temizliği için kampanyalar açılıp bu kuruluşların hafta ile ilgili çalışmalara iştiraki sağlanacak.

Aynı zamanda din görevlilerinin kişisel ve mesleki gelişimine yönelik faaliyetlerde bulunulacak, hat, tezhip, ebru ve buna benzer sanat alanlarında becerisi olan görevlilerin çalışmalarını değerlendirmek amacıyla sergiler açılacak, çeşitli başarılarıyla ön plana çıkan din görevlilerine teşekkür ve takdir belgesi verilecek. .GoogleFacebook

Hiç yorum yok: