23 Ocak 2021 Cumartesi

KENDİNİZİ BAŞARIYA KURGULAYIN

    Başarı veya başarısızlık, inançla sıkı sıkıya bağlantılıdır. Başaracağınıza inanmazsanız, sizi başarıya ulaştıracak bütün sinirsel yolları kaparsınız. İnanırsanız, iç kaynaklarınıza sizi harekete geçirecek yollar açarsınız. Zihninizi kurgulayın. Başarıya odaklanın.

    Tembel insan yoktur, kendini harekete geçirecek kadar güçlü ilham kaynağı bulunmayan insan vardır. Hedefi olanlar, tembel tembel oturamazlar; onları hedefi çağırır.

    Maxwell, psikosibernetik yönteminden söz eder. Bu yönteme göre beyin, bir hedefe yönelirse amacına ulaşıncaya kadar yoğunlaşmakta, hedefe yönelmekte, tekrar yoğunlaşmakta, tekrar hedefe yönelmektedir. Tanımlanmış bir hedefi yoksa enerjisini boşa harcamaktadır.

    Hedefi olmayan insan, dünyanın en mükemmel arabasına sahipken hiçbir yere gidemeyen insandır. Kapısının önündeki mükemmel araba, bir demir yığını gibidir. Amacımıza ulaşmak için beynimizi ve zihnimizi programlamalıyız. Zihninizde deney yapın, sonra da hayatınıza bunu uygulayın.

    Unutmayın, her başarı ve başarısızlık beyinde düşünülür. Düşüncelerinizi başarıya yönlendirin. Başarısızlıkla ilgili düşünceleri, beyninizden silip atın. Kendinizi başarıya kurgulatın.

Beynini Yönet Kitabından alıntıdır.

Hiç yorum yok: