27 Ocak 2009 Salı

Hugo Chavez… Çünkü…

İsrail’e yığınla yüksek perde laflar edip aslında hiçbir şey demeyen yöneticilerimizin aksine eyyam yapmayıp İsrail büyükelçisini kapının önüne koyduğu için…

Haber kısa ve net…

Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez de daha önce yaptığı açıklamada İsrail'i kınamış ve Venezuela'daki Musevi cemaatini, İsrail Hükümetine karşı tavır almaya çağırmıştı. Bu açıklamanın ardından çok fazla bir zaman geçmedi. Venezuela Dışişleri Bakanlığından bir açıklama geldi: "İsrail Büyükelçisi ve İsrail Büyükelçilik personelinin bir kısmını sınır dışı edilmesi kararı alındığı…" bildiriliyordu.

Bu kısa ve net haber bazı tavırları anımsattı bize. Hani taa ataların Yahudilere nasıl kol kanat gerdiklerinden alıp gelecek nesillerin İsrail’i Gazze’deki katliam nedeniyle nasıl mahkum edeceğine giden, Olmert’e küsüp telefonuna çıkmamaktan Ehud Barak’tan Tzipi Livni’ye laf sokmalara giden esip gürlemeleri… Günler günler kesilmeyen ama bir adım ilerisi olmayan tepki simülasyonlarını.

Sadece bir açıklamanın hemen ertesinde böyle bir karar alan Chavez bize adeta şunu dedi: Laf kalabalığı bu kadar fazla, hamaset bu kadar yüksekse ve başı da sonu da buysa… Şunu anımsayın: İsrail’e şimdi bu tepkileri gösterenler ama sadece bu tepkileri gösteren dünün (ve aynı zamanda bugünün) bu tepki gösterilen hedefi zenginleştiren, daha güçlü var eden kapalı kapılar ardındaki anlaşmaların tarafıdırlar. Taraflar, bazen dostlar alışverişte görsün hesabı durumu idare ederler.

Onun için laf kalabalığına getirip tepki görüntüsü altında aslında “her şey aynıyla baki” şarkısını söyleyenlere inat Chavez gerçekten kazandı.

Darısı İsrail hesabında en başta bizim eyyamcılar olmak üzere tüm kaybedenlerin başına.

Kaynak:Turktime



Hiç yorum yok: