26 Mart 2009 Perşembe

Gökçek'e veda partisi


'Gökçek Gitçek! Sola’a çek!' sloganıyla bir araya gelen grup yeni bir eyleme daha imza attı.

'Gökçek Gitçek! Sola’çek!' sloganıyla bir araya gelen grup seçimler öncesi son etkinliklerini 28 Mart Cumartesi günü Kızılay Sakarya Caddesi’nde 'Gökçek’e Veda Partisi' düzenleyerek yapacak.

“Gökçek Gitçek! Sola’çek!” sloganıyla partilerden bağımsız olarak bir araya gelenler, www.solacek.org adlı internet sitesinde kendilerini şöyle tanıttı:

“Bizler Ankara’da, artık son 15 yıldır yaşayamayan, isyan eden, isyanını eyleme dönüştürmek isteyen, belediye tarafından soyulmaktan bıkmış temiz hava, temiz su, temiz ulaşım ve temiz belediyecilik talebini yerel seçimlerde sokaklara taşıyacak aktivistleriz.

Elini kolunu sallayarak, temiz havada, arabasız kaldırımlarda, özgür parklarda, engelsiz yollarda yürüme, dilediği yerden dilediği yere, konforlu toplu taşıma araçlarıyla gidebilme, damacanalardan birilerini zengin ederek değil, evindeki musluğundan akacak suyu içebilme hemşehrisini keyfi zamlarla soymayan, ırkçı politikalardan arınmış, rant peşinde koşmayan, kaynak kullanımında akılcı, ücretsiz veya ucuz hizmet ve belediyecilik talep etme hakkını, torunlarının torunlarının torunlarına, yaşanabilir bir kenti miras bırakma hakkımız doğal hemşehrilik hakkıdır."

ÖNDER SOLAÇEK: BU BAĞIMSIZ BİR KAMPANYA

ntvmsnbc, “Sola Çek” grubundan, kendini "Önder Solaçek" olarak tanıtan grup üyesiyle konuştu. Önder Solaçek, “Bu kent Melih Gökçek’le 15 yıl boyunca o kadar mutsuz oldu ki biz ancak mutlu olarak kazanabiliriz, mutsuz olarak değil. Mutsuzluğumuzdan Gökçek pay çıkartıyor” dedi.




Solaçek, Melih Gökçek’in gideceğinden emin olduklarını söyledi ve “Biz aslında bu kentin Melih Gökçek’i seçmediğini söylüyoruz. Solun bölünmesinden dolayı Gökçek kazandı. En son 2004 yılında da bölününce 560 bin kişi sandığa gitmedi. Bunların bir kısmı yine Gökçek gidecekti ama şu anda avantajımız tek aday olması” diye konuştu.


Seçimlerde solun tek adayı olarak CHP'li Murat Karayalçın’ı desteklemelerine karşın aralarında herhangi bir bağ olmadığını belirten Önder Solaçek, “Biz Karayalçın’dan bağımsız seçim kampanyası yürütüyoruz. Hiçbir zaman Karayalçın’ın ve CHP’nin logosunu kullanmadık. Çünkü biz bağımsız bir kampanya yapmayı önemsiyoruz. Çünkü bu kentte bağımsız düşünen insanlar var” dedi.

“Gökçek Gitçek! Sola’çek!” sloganın çıkışını ise şöyle anlattı: “15 yıldır Gökçek’in kentsel uygulamalarından korkunç rahatsızız. Gökçek bu güzel kenti hak etmiyor. O yüzden gidecek!

Bu kentte çok ciddi bir sol taban var. Biz önce kendimizi sola çekerek başlamak istedik. Biz, 'Ben böyle heykele tükürürüm' diyen bir belediye başkanı gördük. Yapmamız gereken şey bu kenti heykellerin, meydanların, insanların kenti yapmak. O yüzden sola çekmeye gerçekten çok ihtiyacımız var."

UMUT VE HEYECAN YARATTIK

Önder Solaçek kampanyalarından umutlu, “Bizim adımıza her şey çok güzel gidiyor. Biz ilk defa bir şeyi başardık. O da bu kentin umutlarını artırmak konusunda bireylerin rol alabileceğini göstermekti. Şimdiye kadar 20’den fazla toplantı, etkinlik ve eylem yaptık. Hakikaten güzel bir iş çıkardık. Solda tek aday çıkması da çok ciddi bir avantajdı. Bunu da kampanyada çok iyi kullandık” dedi.


Haber: Ntvmsnbc

Hiç yorum yok: