29 Ağustos 2009 Cumartesi

Bu Beşiktaş kanser eder


2 topu direkten dönen Beşiktaş, 3 puanı hakedecek futbolu oynadı mı? Hayır.. Beşiktaş’ın 90 dakika boyunca girdiği doğru düzgün gol pozisyonu sayısı 3’ü, 5’i geçmez.. En fazla gol pozisyonuna da ön liberoda oynayan Ernst girdi.. Çocuğun uzaktan attığı 3 şutu direkleri yalayıp gitti.. Savunmanın önünde oynayan Ernst en çok gol pozisyonuna giriyorsa, takımın halini siz düşünün...

Beşiktaş’ın değil, dünkü maçta Antep’in 10 numarası yoktu..Tabata’sı olmayan, İsmail’i olmayan, ikisini 15 milyon Euro’ya Beşiktaş’a satan Antep, dün İnönü Stadı’nda Beşiktaş’a kök söktürdü.. Şaka gibi.. Bu takım geçen sene küme düşmekten zor kurtulan G.Birliği ile B.Şehir Bld’ye, 3 maçta 5 gol yiyen Antep’e galip gelemiyorsa kimi yenecek? Bunlar henüz kolay maçlar..

Mustafa Denizli hafta ortasında İbrahim Seten’le oturduğumuz yemekte “Bu sene şampiyonluk baremi 78-79 puan” demişti.. Beşiktaş bu puanların 6’sını daha 4. maçta kaybetti.. Bundan sonraki bütün maçları kazansa 96 puan alabilir.. Yani 17 puan kaybı hakkı kaldı Beşiktaş’ın şampiyon olabilmek için.. Daha ortada ne fırtına gibi esen G.Saray ne F.Bahçe derbileri, ne Trabzon ne Sivas deplasmanları var..

Denizli oyuna gereken müdahaleleri yaptı mı? Sahanın en iyileri Serdar ve Ernst’in çıkması normal miydi? Mustafa Denizli aynı yemekte bize Serdar Özkan’la son bir konuşma yaptığını, ona kendisini toparlamasını, aksi halde artık külahları değişeceğini söylediğini belirtti.. Serdar 2. devre ilk yarıya göre daha iyiydi.. Ancak 70. dakikaya gelmişsiniz, ortada gol yok ve Nobre hâlâ yedek kulübesinde bekliyor.. Bu takımda Nobre yedek kalacaksa, kim gol atacak? Nihat öyle pozisyonlarda ofsayta düştü ki, 20 yaşındaki acemi futbolcu yapmaz.. Sakatlığı anladık.. Ofsayta düşmemesini de mi unuttu Nihat?

Ernst’in çıkışı korkunç bir hata.. Bu takımda gol atacaksa, atacak futbolcuların başında Ernst geliyordu.. Geçen yıl bu takımı Ankara’da attığı uzaktan golle şampiyonluğa taşıdı Ernst.. Dün Antep maçında da uzaktan isabetli şutları Ernst atıyordu.. Hangi akla hizmet Fink yerine Ernst’i çıkartıyorsun oyundan? Bunu tribünler de anlamadı ki, dakikalarca “Fabian Ernst” diye tezahürat yaptılar.. Nihat’ı oynata oynata kazanma taktiği Beşiktaş’a pahalıya mı maloluyor? Açık konuşmak gerekirse, Nihat’ın doğru bir transfer olduğunu düşünen sayısı çok fazla değil Beşiktaş’ta.. Herkes kafasında Mehmet Topuz transferinde uğranan yenilginin alelacele acısının çıkartılması olarak görüyor Nihat’ın gelişini.. İlerde inşallah Beşiktaş’a yararlı olur ama Beşiktaş’ın ilk 4 maçındaki tablo Nihat olmasa Beşiktaş daha kolay gol bulacak gibi.. Topu eziyor, sık sık ofsayta düşüyor, takımın lideri olmak istiyor ama bu haliyle takımı bloke ediyor.. Penaltı tartışması yaratan bir pozisyonu vardı Nihat’ın.. Hakem Deniz Çoban sonucu etkiledi mi?

Beşiktaş hakemlerin arkasına filan sığınmasın.. Tartışmalı hiçbir pozisyon yok..

Yenileri nasıl buldunuz? Kaş, İsmail, Ferrari, Fink..

Ferrari'yi arada bir hata yapsa da kumaşı iyi bir futbolcu.. Bu, her haliyle belli.. Beşiktaş’ın zaaflarından biri açıklarının olmaması.. Bu geçtiğimiz yıllarda da aynı problem vardı..

İsmail Köybaşı açıkta iyi ancak bir pozisyonda öyle bir top kaybetti ki, sol arka koridor gibi kaldı.. Defansif özelliği Üzülmez’in gerisinde.. Ancak ofansif açıdan zaman zaman oyunu açacak nitelikte..

Kaş bildiğimiz Kaş.. Futbolunun üstüne 1 gram koymamış.. Ekrem Dağ sakatlığı iyice atlattıktan sonra sağbekte o formayı Kaş’a bırakmaz..

Fink için “Ernst ile iyi anlaşıyor” dendi, “Bonservisi elinde, fazla bir maliyeti yok” dendi.. Alındı.. Kötü değil.. Ama Cisse’den ne kadar fazlası var? Bir muamma.. Cisse niye gitti, Fink niye geldi? Henüz bu sorunun cevabı açık değil..

Reha MUHTAR

Hiç yorum yok: