15 Kasım 2009 Pazar

Eller ve Kişilik Özellikleri


Ellerin Duruşu

Karşınızdaki insanın elleri açık duruyorsa yani avuçları gözüküyorsa, onun olduğu gibi görünmekten hoşlanan, pek birşey gizlemeyen, sır saklamasını da bilmeyen biri olduğunu söyleyebiliriz. Bu insan ayrıca cömert sayılabilir. Hele avucu gözüken ellerin parmakları da açıksa yani parmaklar arasında açıklık varsa bu insan son derece cömert olacaktır.

Kapalı Eller
Otururken avuçları gözükmeyen, yani yumruk yapılmış ellerin sahibinin her şeyi gizlemeye meraklı, duygu ve düşüncelerini kendisine saklayan, gizlilik içinde hareket etmeyi seven, paraya da büyük önem veren birisi olduğunu söyleyebiliriz. Bu insandan para almak hemen hemen olanaksızdır.

Yarı Açık Eller
Yarı açık veya yarı kapalı eller daima en iyi sayılanlardır. Bu elde parmaklar hafifçe içeriye doğru bükülmüştür, fakat parmaklar avucu kapatmamaktadır. Yani avuçlar gözükmemektedir. Bu elin sahibi gerektiğinde sır saklayabilen, akılcı duygularla kafa arasında denge kurabilen, parayı da uygun şekilde harcayabilen biri olabilir. Kendisi ne cimridir ne de yeterince cömerttir.

Cansız Eller
Bazen ellerin adeta sarktıklaını görürsünüz. Ellerin sahibi onları unutmuş gibi davranmaktadır. Bu tip elleri gördüğünüzde sahibinin dalgın, iyi düşünmeyen, kendi başına karar veremeyen, iradeden yoksun biri olduğunu söyleyebilirsiniz.

Canlı Eller
Eller sakin duruyor fakat her an harekete geçecek gibi görünüyorsa; yani parmaklarda, avuçta bir gerginlik varsa iyi sayılır. Bu ellerin sahibi akılcı, kararlı, yaşamı seven, zekasından kolaylıkla yararlanabilen biri olabilir. Fakat ortada hiç neden yokken sıkılmışsa, yani yumruk halini almışsa karşısında son derece kararlı, bildiğinden şaşmayacak biri var demektir.

Ellerin Yeri
İncelemekte olduğunuz kişi ellerini nereye koyacağını bilememektedir. Bu elin sahibi çekingen, içine kapanık, toplum ilişkilerinde pek başarılı olamayan, çabuk tepki gösteren, kendine pek de güvenmeyen biri olabilir.

Bazı insanlar yürürken ellerini önde kavuştururlar. Bu tipler duygulara kapılmayı istemeyen, sakin, kendinden emin kimseler olabilirler.

Yürürken ellerini arkaya kenetleyenler, kendine güvenen, daima haklı olduğuna inanan ve bazen de üstün olduklarını sanan kimselerdir.

Yine bazı tipler bir kolu dirsekten kıvırıp vücuda dayarlarken diğerini de yanda sallarlar. Bu insanların kendilerine güvendiklerini ve başkalarını da yönetmeye hevesli olduklarını bilmelisiniz.

Yürürken elleri açık ve kolları hızla sallanan kimseler genellikle iyi niyetlidirler. Onlar hareket halinde olmayı isterler.


Ellerin Boyu Ve Büyük Eller

Büyük eller, küçük ellere kıyasla daha fazla kısmetle dolmaktadır. Büyük elli bir insan sakin hatta durgun da olabilir. Kolay kolay öfkelenmez, uyum içinde yaşamayı ister. Daima yumruk gibi sıkılmış bir elin sahibi son derece hırslı, geçimsiz ve çıkarcı biri bile olabilir.

Küçük Eller
Küçük eller en tehlikeli olanıdır. Çünkü küçük el insanın hırslı olmasına, akla hayale sığmayacak kadar şey istemesine neden olabilir. Böyle biri daima başta gelmeyi, başkalarını yönetmeyi isteyecektir. Yanlız küçük elin sahibinin iyi planlar yapabileceğini söylemeliyiz. Bu tip insanlar çok sabırsızdır, herşeyin anında yapılmasını ister.

Orta Boy Eller
Orta boy eller iyi sayılanlardır. Bunun nedeni de böyle ellerin sahiplerinin dengeli, çalışkan gerektiğinde sabredebilen, atılım yapan, büyük planlar kadar ayrıntılara da önem veren kimseler olmalıdır.

Ellerin Rengi
Ellerin rengi bütün vücutla aynı olsa bile avuçlar çok farklıdır. Bunun nedeni de cildin inceliği, vücuttaki kan ve kalbin güçlü çalışmasıdır. Kısaca, insan ne kadar sağlıklı ve canlıysa avucun rengi de o kadar pembe olacaktır.

Pembe veya Kırmızı Avuçlar
İncelediğiniz insanın avucu pembe ise canlı, enerjik, dirençli, hareketli biri olduğunu söyleyebilirsiniz. Avuç pembeden koyuysa, kırmızımsı bir tondaysa sandığınız özellikler daha da güçlenecektir. Bu elin sahibi atılgan, gözü pek, kendine güvenen, dışa dönük, neşeli derin duygulara sahip biri olacaktır. Avuçları aşırı kırmızıysa o zaman akla güçlü arzular da gelebilir.

Soluk Renkli Avuçlar
Avuçların renkleri pembeden çok beyaza çalıyorsa insan sakin, fazla hareket etmekten hoşlanmayan, kendisine pek da güvenmeyen ve zaman zaman karamsarlaşan biri olacaktır.

Sarımsı ve Koyu Renkli Avuçlar
Avuçların sarımsı veya aşırı koyu renkli olması sağlığın pek de düzgün olmadığını açıklayabilir. Yine bu insan çabuk sinirlenen, çabuk karar veremeyen, huzursuz, huysuz, karamsar biri de olabilir.

Koyu renk avuçlarda renk pembemsi veya kırmızı değildir. Daha çok esmerimsi bir tondadır. Bu avuçlarının sahibinin epeyce insafsız olduğunu da söyleyebiliriz.

Cildin Türü
Ele dokunduğunuzda cilt kadife gibi yumuşaksa, akla nezaket, zarafet, güzelliklere düşkünlük gelecektir. Kadınlarda bu cins cilt iyi sayılır. Böyle bir elin sahibi düş gücü olan, yaratmasını da bilen birine aittir. Buna karşın sert derili bir el insanın ciddi, çalışkan, canlı, atılgan, hırslı olmasına yol açabilir. Derisi sert olan elin sahibinde hayal gücü yoktur, yaratıcılığı da aklına getirmez. Bunun ikisinin arasında bir el daha bulunmaktadır. Bu elin derisi ne yumuşak ne de serttir. Elin sahibi ne aşırı duygulu ne de aşırı hırslıdır. Gerektiğinde fazla çalışabilir ama buna karşılık uyumlu bir yaşam sürebilir ve güzelliklerden de zevk alabilir.



Ellerin Biçimleri

Ellerin biçimleri de kişilik konusunda pek çok şey söyleyebilir. Önce parmakların avuca olan oranı üstünde durmak gerekir. Bu ikisi eşitse yani dıştan bakıldığında orta parmakla bunun dibinde bileğe kadar olan kısım eşitse iyi sayılır. Bir elde avuç maddeyi, yani somut şeyleri; parmaklarda soyut olan değerleri simgeler.

İlkel El
Bu elde parmakalar küt ve kalın, avuç kısmı da enli ve çok etlidir. Bu elin sahibi iç güdüleriyle hareket eden , duygusuz, doğru düzgün düşünemeyen biridir. Kenidisini kontrol etmesi hemen hemen olanaksızdır, ani tepki gösterme huyu vardır. Bu elde, sahibi de ilkel sayılır.

Kare Biçimindeki El
Bu elde avuç geniş ve etlidir. Parmaklar avuca oranla daha kısa olabilir ele baktığınızda kare veya dikdörtgeni andırdığını görürsünüz. Dikdörtgen eller kareye göre daha iyi sayılırlar. Bu elin sahibi çalışkan, geleceğini düşünen, paraya önem veren, her konuda mantığa baş vuran bir kişiliğe sahiptir. Onun iç dünyasının pek geniş olduğu söylenemez. Fakat el kare değil dikdörtgen olursa durum değişir.

Dikdörtgen El
Ele baktığınızda dikdörtgeni andırıyorsa, parmaklarla avuç biribirine eşit gibi gözüküyorsa iyi sayılır. Çünkü bu durumda bu elin sahibi hem çalışkan, hem akılcı, öğrenmeye değer veren biri olacaktır. Avuçtaki çizgiler de uygunsa kendisi bilimde çok başarılı olacaktır.

Dört Köşe Avuç ve Ucu Sivrimsi Parmaklar
Ucu sivrimsi parmaklar güzel sanatlar, güzellikler, yaratıcılık ve ideallerle ilgilidir. Oysa kare avuç mantığı, akıl, maddeyi ve hırsı temsil eder. Bu ikisinin bir araya gelmesiyle bazı çelişkilerin ortaya çıkabileceğini anlayabilirsiniz. Bu elin sahibi yaratma gücüne sahiptir ve bu konuda hırslı olacaktır.

Dört Köşe Avuç ve Boğumlu Parmaklar
Avucun kare olmasına karşılık parmaklar eşit boyda veya daha uzun olabilir. Bu parmaklarda eklemler epey belirgindir. Bu el iyi sayılır. Kendisi çalışkan, kafasından iyi yararlanabilen, gayretli, sonuçlara gidebilecek bir insandır. Parayı da aslında rahat yaşayabilmek için istemektedir.

Dört Köşe Avuç ve Uca Doğru Genişleyen Parmaklar
Bazen avuç dört köşedir ve parmaklar dipte biraz kalındır. Boğumlar dümdüzdür ve uçta parmaklar biraz genişler. Böyle bir elin sahibi çok zekidir. Durumları anında anlamakta, olayların derinliklerine hemen inmektedir. Ayrıca yaratıcılıkta vardır.

Dört Köşe Avuç ve Uzun Parmaklar
Bazen avuç dört köşedir ve parmaklar bundan daha uzundur. Zarif ve ince durmaktadır. Bu parmaklar iç alemle derin düşüncelerle ilgilidir. Üstelik çok uzun parmakların sahibi düşleri gerçekleştirecek, irade ve güce de sahip değildir.

Kare Avuç ve Değişik Biçimdeki Parmaklar
Bazen kare avuçla birlikte değişik biçimde parmaklara da rastlanır. El falında her parmak bir yıldıza aittir ve yine her parmağın yönetiminde olan şeyler vardır. Örneğin küçük parmak zeka ve hareket yıldızı Merkür’e aittir. Buradaki boğumlar insanın edebiyat gibi bir alanda başarılı olmasına yardım edebilir.

Avuç Yuvarlakçaysa
Böyle yuvarlak veya ovalimsi avuç epey etlidir. Bu elin sahibi sevgiye, güzelliklere, renklere, doğaya çok önem verir. Elin sahibi, aşırı sezgili ve çok yeteneklidir. Avuçta belirli bir işaret varsa kendisi iyi bir medyum olabilir.

Dar Avuç ve İnce Parmaklar
Bazen avuç dar olur ve parmaklar da ince uzundur. Bu elin sahibi bir hayli yeteneklidir. Kendisi çok zakidir, çabucak sıkılıp bıkma görülür. Ama avuçtaki çizgiler ve işaretler olumluysa bu elin sahibi müzik ve resim alanında başarıya erişebilir.

Dar Avuç ve Uca Doğru Genişleyen Parmaklar
Bazen avuç dardır ve daha çok bir üçgene benzer. Parmaklar da uca doğru genişlemektedir. Parmaklar açıldığında el yelpazemsi bir hal alır. Bu elin sahibinin başkalarından çok farklı olduğunu söyleyebiliriz. Onun kendine özgü fikirleri vardır. Özgürlüğüne, bağımsızlığına büyük önem verir. Girdiği çevrede hemen dikkati çekip, ilgi uyandırır. Bu el değişiklikler yıldızı Uranüs ve dolayısıyla Kova burcunun etkisindedir. Bazen avuç bileğe birleştiği kısımda geniş ve parmaklarla birleştiği kısımda dardır. Bu hiçde iyi sayılmaz.


Parmaklar

Parmaklarda elin biçimi, avuçtaki kabarıklıklar, çizgiler kadar önem taşır. Parmak uçlarının fazla etkin olması insanın birden sinirlenmesine, sert tepki göstermesine yol açabilir. Buna karşılık parmak uçları etsiz yani kuru olan kimseler duygularını belli etmekten kaçınırlar. Böyle bir insan daima kendisini düşünür, çıkarlarını saptamaya çalışır.

Tırnaklar
Tırnakların biçimi ve rengi de insan hakkında bazı ip uçları verebilir. Oval tırnakların sahibi duygulara önem veren, güzelliklerden zevk alan ve akılcı olabilen biridir. Kare tırnakların sahibi akılcı, gayretli, cesur, atılgan biri olabilir. Tırnaklar uzunca dikdörtgen de olabilir, böyle tırnakların sahibi hırslı, çıkarlarına düşkün, duygularını daima kontrol eden, bencil biri sayılabilir.

Tırnaklar enli fakat kısaysa, parmaklara bakıldığında bunlar enlemesine dikdörtgen gibi gözüküyorsa fena sayılmazlar. Böyle tırnakların sahibi akılcı, adil, iyiyle kötüyü hemen ayırabilen zeki biridir. Parmaklardaki tırnaklar yelpazemsi biçimdeyse, yani dipte dar ve uca doğru genişleyerek ters üçgenimsi gözüküyorlarsa bunların sahibi aşırı duygulu, hemen herşeyden etkilenen, içine kapalı biri olabilir. Tırnakların renklerine de dikkat etmek gerekir. Pembemsi tırnaklar insanın dışa dönük, iyi niyetli, duygulu olduğunu açıklar. Kırmızımsı gibi görünen tırnaklar yoğun ve yakıcı duygulara işaret eder. Tırnaklar beyazımsı gibi duruyorsa hırslı, çıkarcı, başkalarını hiç düşünmeyen biri olabilir. Mavimsi veya grimsi gibi gözüken tırnaklara çok dikkat etmek gerekir. Önemli olan tırnağın genişliği ve uzunluğudur.

Parmakların Adları
Baş parmak doğrudan doğruya Venüs’ün etkisindedir. İşaret parmağı Jüpiter parmağıdır. Orta parmak Satürn parmağı olarak bilinmektedir. Yüzük parmağı Güneşin etkisindedir. Küçük parmak da Merkür’le olan ilişkisinden dolayı bu gezegenin adını almıştır. Her parmağın ayrı burç ve yıldız yönetiminde olduğu kanısına da varılmıştır.

Parmak Boyları
Parmak boyları konusunda fikir edinebilmek için önce elinizin üstüne bakmalısınız. Orta parmağı ucundan dibine kadar ölçmelisiniz. Orta parmak avuçtan uzunsa karşınızdaki insanın kafasını iyi kullandığını, düşünebildiğini anlarsınız. Buna karşılık avuç boyu orta parmaktan uzunsa düşünce ikinci planda kalacaktır. Bu elin sahibi sadece maddeyle ve çıkarıyla ilgilenecektir. Parmaklarla elin alt kısmını, avucu dıştan ölçmek gerekir. Çünkü avuçta bu oranlar değişebilir.

Baş Parmak
Elde en önemlisi baş parmaktır kuşkusuz. Bu parmağın duruşu da önemlidir. Parmağı avuca dik gelecek şekilde tuttuğumuzda bu geriye doğru duruyorsa zekanın bir hayli kalpak olduğu anlaşılır. Parmak ne kadar dışa kıvrıksa insan o kadar sinsi olabilir. Baş parmağın açıldığında işaret parmağıyla dik açı yapması iyi sayılır.

Diğer Parmaklar
Parmaklar hafifçe bükük duruyorsa karşınızda çekingen biri var demektir. Parmaklar düz durduğunda uçlar dışa kıvrık gibiyse, bu tam anlamıyla dışa dönüklüğe delalet eder. Bu elin sahibi kendine güvenmektedir ve hiçbir şeyi saklamaya da gerek duymamaktadır. Parmaklar ittiğinizde dışa dönmeyi istemiyorsa bu, insanın bencil olduğunu ve herşeyi kendisi için istediğini açıklayabilir. Fakat parmaklar iyice dışa dönüyorlarsa durum tam aksi olacaktır. Böyle bir elin sahibinin zengin olması da güçtür.

Parmak Aralarındaki Açıklıklar
Parmaklarınızı birleştirip düz tutun. Bunlar tam anlamıyla bitişiyorsa sıkı ağızlı, sır tutan, düşüncelerini saklayan biri olduğunuz söylenebilir. Eğer birleşen parmakların bazı yerlerinde boşluk kalıyorsa neşeli, konuşkan ve bu arada sır saklayan biride olabilirsiniz. Parmaklarıızın uçları fazla etliyse düşlere dalan, duygulu,duygusal biri olduğunuzu söyleyebiliriz. Parmak uçları ne fazla yumuşak ne de fazla sertse, insan duygularla kafa arasındaki dengeyi koruyabilen biri de olabilir.

Parmak Boğumları
Parmakların boğumu yoksa insan duygularına kapılan, daima aklına eseni yapan, yaşamdan zevk almak için türlü şeyleri deneyen biri olabilir. Buna karşılık boğumlar belirginse insan düşünmeden karar verecektir. Yani bu ellerde herşeyden önce düşünce önemlidir. Parmaklar hafif boğumluysa, insan yine duygularla kafa arasında bir denge kurabilecektir.

Parmakların Uzunlukları
Fazla uzun ve sert baş parmak aşırı irade anlamına gelir. İşaret parmağının fazla uzun olması gurur, kibir, kendini beğenme, başkalarını yönetme arzusuna yol açar. Orta parmağın fazla uzun olması maddeye düşkünlük, para sevme ve cimriliğe neden olabilir. Dördüncü parmağın fazla uzun olması insanın kendisini fazla beğenmesine, dikkat çekmesine yol açar. Yalnız küçük parmağı hemen hemen orta parmak kadar uzunsa, bu saydıklarımızdan başka insanda kumara düşkünlük de görülebilir. Küçük parmak biraz uzunsa konuşma çok etkileyici olur. Fakat küçük parmak iyice uzunsa bu , sinsilik hileye düşkünlük olarak anılır. Küçük parmak, dördüncü parmakla aynı boydaysa akla gelecek olan şey yan kesiciliktir. Her parmak bir yıldızın etkisindedir ve özelliklerini gösterir.

Hiç yorum yok: