Besinlerde bulunan vitamin ve minerallerden dolayı bâzı besinler oda sıcaklığında yer alması gerekirken bâzı besinlerin de buzdolabında olması gerekiyor. Buzdolabına koyulmaması gerekenler:
Sarımsak: Antibakteriyel etkiye sâhip sarımsak sadece 2 gün içinde buzdolabında bakteri üretir.
Tatlılar: Bal, reçel ve çikolata gibi tatlı besinler buzdolabında organik özellikleri yanında reçel ve balın akışkanlığı da bozulur.
Domates: Yıllardır herkesin yanlış bildiği bilgi. Domates buzdolabında organik yapısı soğuk havadan dolayı bozulur. Kabukları kırışan domates bakteri meydana getirmeye başlar.
Kahve: Soğuk ve nem, lezzetini ve görüntüsünü bozar.
Patates: Durduğu yerin kokusu ile tadı değişir. Buzdolabında bir günden fazla kalınca bozulur. Görüntüsü aynı kaldığından fark edilmez. Pişirince bağırsak hastalıklarına sebebiyet verebilir.
Çilek: Çilek ve frambuaz, tırtıksı yapısıyla bakterileri tutar. Kiklospora bakterisi taşıyabilen meyveler, kısa sürede bozulabilir.
Avakado: Avakado meyvesinin daha hızlı olgunlaşması ve lezzetini kaybetmemesi isteniyorsa buzdolabına konmaz.
Muz: Olgunlaşmamış muzlar buzdolabına konmaz.
Meyve: Sert çekirdekli meyveler, buzdolabına konulduğunda lezzetini kaybeder. Buzdolabına koymamak daha doğrudur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder