7 Kasım 2023 Salı

Buzdolabına Konmayalar

Besinlerde bulunan vitamin ve minerallerden dolayı bâzı besinler oda sıcaklığında yer alması gerekirken bâzı besinlerin de buzdolabında olması gerekiyor. Buzdolabına koyulmaması gerekenler:

Sarımsak: Antibakteriyel etkiye sâhip sarımsak sadece 2 gün içinde buzdolabında bakteri üretir.

Tatlılar: Bal, reçel ve çikolata gibi tatlı besinler buzdolabında organik özellikleri yanında reçel ve balın akışkanlığı da bozulur.


Domates: Yıllardır herkesin yanlış bildiği bilgi. Domates buzdolabında organik yapısı soğuk havadan dolayı bozulur. Kabukları kırışan domates bakteri meydana getirmeye başlar.


Kahve: Soğuk ve nem, lezzetini ve görüntüsünü bozar.


Patates: Durduğu yerin kokusu ile tadı değişir. Buzdolabında bir günden fazla kalınca bozulur. Görüntüsü aynı kaldığından fark edilmez. Pişirince bağırsak hastalıklarına sebebiyet verebilir.


Çilek: Çilek ve frambuaz, tırtıksı yapısıyla bakterileri tutar. Kiklospora bakterisi taşıyabilen meyveler, kısa sürede bozulabilir.


Avakado: Avakado meyvesinin daha hızlı olgunlaşması ve lezzetini kaybetmemesi isteniyorsa buzdolabına konmaz. 


Muz: Olgunlaşmamış muzlar buzdolabına konmaz. 


Meyve: Sert çekirdekli meyveler, buzdolabına konulduğunda lezzetini kaybeder. Buzdolabına koymamak daha doğrudur. 


Hiç yorum yok: