9 Şubat 2009 Pazartesi

Başbakan'a zor sorular

1) İsrail, bu işgali bugün yapmadı, bu katliamları da bugün yapmadı. Yıllardır Filistin'e giriyor, işgal ediyor, çoluk çocuk, kadın yaşlı demeden bombalıyor, katlediyor. Madem sayın başbakan, mazlumun yanında o halde bugüne kadar niçin böyle yüksek sesle tepki göstermedi?

2) Madem Başbakan mazlumun yanında saf tuttuğu için toplantıda Peres'in yüzüne, "Siz adam öldürmeyi iyi bilirsinhiz" diyerek katil ilan etti, neden bir saat sonra düzenlediği basın toplantısında, "Ben Peres'e değil, moderatöre kızdım" diyerek çark etti?

3) Madem Başbakan Erdoğan, bu zulümleri yapanlara karşı bu kadar öfkeli, niçin Yahudi lobisinden cesaret nişanını aldı? (Bugüne kadar ödül alan tek Müslüman lider olduğunu da hatırlatalım)

4) Madem Başbakan Erdoğan, işgale, katliamlara böylesine sert bir tavır koyuyor, niçin Mehmetçik'i Irak'ı işgal eden Amerika ile ortak operasyon yapmaya zorladı, Meclis'ten geçirmek istedi?

5) Madem Başbakan Erdoğan, bebek ölümleri karşısında bu kadar hassas, orantısız güç konusunda bu kadar isyankar, niçin Irak' işgal eden ve bir milyon insanı katleden Amerika'ya ve zalim Bush'a böyle seslenmedi?

6) Madem Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin ve Türk halkının onuru konusunda bu kadar duyarlı, o halde niçin Kuzey Irak'ta Türk askerinin başına çuval geçiren Amerikalı askerlere haddini bildirmedi?

7) Madem Başbakan Erdoğan, Davos'taki sert tepkiyi Türkiye'nin onuru için gösterdiğini söylüyor, o halde bunu niçin Türkiye'de bir iç siyasi malzeme olarak kullanıyor? Yoksa bunu yerel seçimlerde oya çecirmek için mi yaptı?

8) Madem Başbakan Erdoğan Türkiye'nin onuru için bu çıkışı yaptı, niçin bir saat sonra AKP İl Başkanlığı herkese cep telefonundan mesaj göndererek Atatürk Hava Limanı'nda toplanmısını istedi, siyasi şova dönüştürdü?

Hiç yorum yok: