29 Mart 2010 Pazartesi

Cer Modern kapılarını açıyor


Çağdaş müze mimarisinin bir örneği olan Cer Modern, 1 Nisanda açılacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından eski vagon tamirhaneleri ve cer atölyelerinin restorasyonuyla ve Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) desteğiyle hayata geçecek olan Cer Modern, ulusal ve uluslararası sanat etkinliklerinin sergilenmesine olanak sağlayacak.

Türkiye'nin 4 bin 500 metrekare tek parça, en büyük sergi salonuna sahip Cer Modern, toplam 11 bin 500 metrekare kapalı alanda süreli sergiler galerisi, fotoğraf galerisi, müze mağazası, konferans salonu, sanatçı rezidansları, kafe ve heykel park alanıyla sanatsal çeşitliliğe ev sahipliği yapacak. Giriş katında yer alan yayın, katalog ve kütüphane bölümünde modern sanatlar, sahne sanatları ve düşünsel alanda başvuru kaynakları yer alacak.

Cer Modern, Türkiye'de ilk kez bir stüdyo ikamet programı başlatacak ve ana bina içerisinde yer alan 5 işlik, yerel ve uluslararası sanatçıların kullanımına açılacak. 6 aylık dönemlerle tahsis edilecek stüdyolarda ikamet edecek sanatçılardan, randevu sistemiyle ziyaretçilerle buluşarak sanatsal üretimleri hakkında bilgi vermeleri istenecek.

Toplumsal bir eğitim projesi olması hedeflenen Cer Modern, her yaştan ziyaretçinin yerinde sanat üretimine katılmasını sağlamak amacıyla sürekli proje üreten bir kültür ve eğitim merkezi olacak.

Hiç yorum yok: