9 Kasım 2021 Salı

Çocukların Yanında Kavga Etmeyin

 

Birbirini sevmeyen eşler, çocuklarına sevgisizliği,, dolayısıyla da kavgayı, karşıtlığı öğretmiş olurlar. Eşler arasındaki gizli ve örtülü sevgisizlik bile etkiler bebekleri… Çünkü eşler, aralarındaki sevgisizliği ne kadar gizlerlerse gizlesinler, çocuklarının haberdar olmamaları, en azından bu olumsuzluğu hissetmemeleri imkânsızdır.

* Bu yüzden tavsiyemiz, en küçük çocuklarınızın yanında bile, eşinizle tartışmayın, kavga etmeyin!

“Bizim çocuklar henüz çok küçük anlamazlar” demeyin sakın! Onlar bir köşede, oyun oynuyor-muş gibi yapsalar da, sizin yükselen seslerinize kulak verirler, masum yürekleri büyük bir üzüntüyle mahzun olur; siz de istemeden ve belki de farkına varmadan içlerine bir sevgisizlik tohumu ekmiş olursunuz. Bu olumsuzluğun sıkça yaşandığı bir evde büyüyen küçükler, geleceğin huysuz genci, kavgacı büyüğü, geçimsiz anne babası olacaklar demektir.

Bu yüzden anne baba, birbirini içtenlikle sevmeli, kavgaya, gürültüye, küskünlüğe geçit vermemelidir. Anne babalar asla unutmamalıdır ki, daha doğmamış çocuklar bile etkilenir kavgalarından. Sevgisizliğin sözü ve eylemi üzer o masum varlıkları; maddi ve manevi gelişimlerini olumsuz etkiler.

Yazan: Volkan ŞABAHAT

Hiç yorum yok: