Tuz yemeklere verdiği lezzetle en vazgeçilemeyecek tatların başında geliyor. Zararlı olarak bilinse de, vücuduna faydaları çoktur. Onun için ölçülü alınması gerekir. Vücudunun günlük tuz ihtiyacı ortalama 6 gramdır. Yurdumuzda bunun 3 katı kadar daha fazla kullanılıyor. Tuz tüketimi arttıkça hastalıklar çoğalıyor. Fazla tuz organlar için çok tehlikelidir. Dünya sağlık Örgütü son olarak günlük tuz tüketim miktarını ise en fazla bir buçuk çay kaşığı olarak açıkladı. En fazla tuz bulunan, ürünler: Cips, hazır çorba, bisküvi, sosis, turşu, zeytin, kuruyemiş, salça, ketçap, hazır soslar, konserve... Tuz yerine eklenebilecek bâzı baharatlar: Maydanoz, nane, kekik, dereotu, fesleğen...
Kaynak: Türkiye Gazetesi Takvimi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder