Sarımsak: Antimikrobiyal etkisi sayesinde insan sağlığına en çok fayda sağlayan sarımsak, akciğerlere de fayda sağlar.
Zeytinyağı: Omega-3 yağ asitleri bakımından zengin olandır. Akciğer hücrelerinin yenilenmesini sağlar.
Domates: Likopen maddesi bakımından zengin ve güçlü bir antioksidan kaynağıdır. Genellikle astım ve KOAH hastalarına fayda sağlar, akciğeleri temizler ve enfeksiyonları yok eder.
Yoğurt: Kalsiyum ve B grubu bakımından zengindir. ve KOAH riskini azaltır. Kemiklerin yanı sıra akciğerlere de fayda sağlar.
Pazı: Demir bakımından zengindir. Bağışıklığı güçlendirerek virüs ve enfeksiyonların etkilerini azaltır ve akciğerleri de güçlendirir.
Elma: Lif bakımından zengin olan elma aynı zamanda C, A ve E vitaminlerini barındırır. Sigaranın akciğerlerde sebep olduğu tahribatı temizler. Akciğerler için, elmanın suyunun çıkartılıp tüketilmesi önerilir.
Mor Lahana: Uzmanlar kan yapımı için tavsiye ediyor. Akciğerlere olumlu katkı sağlar. Nikotin ve virüslerin verdiği hasarları sıfırlar. Hücreleri yeniler.
Muz: Akciğerlerin ve kalbin en çok ihtiyaç duyduğu maddelerden biri potasyumdur. Potasyum bakımından en zengin besin muzdur.
Bal kabağı: Kış aylarında özellikle akciğerlere faydalı besinlerin başında gelir.
Kaynak: Türkiye Gazetesi Takvimi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder