9 Ekim 2009 Cuma

AKP'ye NELER OLUYOR!

Önce İstanbul eski Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, şimdi de Vali Muamer Güler!


HABERFORM/ANALİZ -Şeyma Kelekçi


Münevver cinayetiyle başladı! Önce İstanbul eski Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, şimdi de Vali Muamer Güler!


En son kulislerde konuşulan bu. Muammer Güler’in gideceği ve yerine Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kaan Köksal'ın geleceği! Peki Güler’e ne olacak?


İstanbul Valisi Muammer Güler, Güvenlik Müsteşarlığı'na getirilecek. Öte yandan Edibe Sözen’in Kevin Costner çıkışının ardından, görevden alınacağı söylentilerinin de kulislerde konuşulduğunu aktaralım. Peki AKP neden böyle bir yapılanmaya gidiyor? Kürt açılımı ya da demokratik açılımla kaybetikleri imajlarını bu tarz küçük dokunuşlarla mı toparlayacaklar? Münevver cinayetiyle akıllarda oluşmaya başlayan “Cerrrah Cem’i kolluyor mu? Cerrah neden Cem’i kolluyor?”, gibi sorulardan kurtulmak için belki de, ya da günler önce yaşanan metropolde sel rezaletini veyahut Kürt açılımı ya da demokratik açılımı sempatik hale getirmeye çalışan Edibe Sözen’in yalanlanan açıklamlarını kafalardan silmek mi amaç? Eğer öyleyse doğru bir yoldalar!


Ancak tüm yapılan, yaptırılan yanlışları koltuk değişimiyle çözmeleri imkansız! Daha akılcı ve kalıcı çözümler üretmek lazım! Ahmet Kaya türküsü söylüyor diye yumruk atan polis memuru ya da IMF’i protesto edeceğiz diye vatandaşın mallarını yerle bir eden eylemci, saflar farklı olabilir ama tavır aynı tavır! İşte düzgün bir politikayla, doğru siyaset anlayışıyla.. tabii bunlar yetmez eylem de gerek! Uygulamak yani! Belki de aşılabilir bu içinden çıkılmaz dipsiz kuyu durumları! Türkiye’yi bu dipsiz kuyu konumundan kurtarmak da önce onlara düşüyor değil mi? Eğer o koltuklarda oturuyor ve birilerinin koltuklarını değiştiriyorlarsa..

Hiç yorum yok: