9 Kasım 2022 Çarşamba

Allah'ın elçilerine lütfu ve desteği: Mucize

 

Bir Ayet: O halde sen, akrabaya, yoksula, yolda kalmışa hakkını ver. Allah’ın rızasını isteyenler için bu, en iyisidir. İşte onlar kurtuluşa erenlerdir. (Rûm, 30/38)

Mucize; peygamberlere Allah tarafından bahşedilen, onların peygamberliğini kanıtlayan ve diğer insanları da bir benzerini meydana getirmekten âciz bırakan, olağanüstü olaylardır.

Yüce Allah, elçilerini tarihin hiçbir döneminde inkârcılar karşısında yardımsız bırakmamış, onları mucizelerle desteklemiştir. Hz. Süleyman’a kuşdilinin öğretilmesi (Neml, 27/16), Hz. İbrâhîm’in atıldığı ateşte yanmaması (Enbiyâ, 21/69), Hz. Mûsâ’nın, asâsıyla kayaya vurduğunda on iki pınarın fışkırması (A’râf, 7/160), Hz. Îsâ’nın, çamurdan kuş yapması ve üflediğinde kuş olması, körü ve cüzzamlıyı iyileştirmesi, ölüleri diriltmesi (Âl-i İmrân, 3/49) gibi hadiseler Kur’an-ı Kerim’de zikredilen mucizelerden bazılarıdır.

Son peygamber Hz. Muhammed’in (s.a.s.) en büyük mucizesi Kur’an-ı Kerim olmakla birlikte, Bedir Savaşı’nda meleklerin Müslümanlara yardımı (Âl-i İmrân 3/124), Resûlullah’ın az yemekle birçok insanı doyurması, az suyu çoğaltması vb. olaylar da onun kaynaklarda nakledilen hissî mucizelerindendir.

KAYNAK: DİYANET takvimi

Hiç yorum yok: