16 Kasım 2022 Çarşamba

Ev İçin, Pratik Bilgiler

 

Tereyağının yanmaması için, içine 1-2 damla zeytinyağı konur.
Pişirilecek yeşil sebzelerin rengini az kaybetmeleri için, önce bol buzlu suda bekletilir.
Soğanlara biraz un serpilirse, kavururken kararmaz.
Böreğin üzerinin daha çok kırmızı olması için, hamur üstüne yumurta veya yoğurt sürülür. 
Domatesi kolay soymak için, bıçağın sırtıyla, kabuklar, soyulacak yönün tersine sürtülür, yahut kaynar suda bekletilir.
Patlıcanın acısını almak için, soyunca tuzlu suda bekletilir.
Yoğurdun bütün vitamin ve mineralleri suyundadır.
Salata ve marulun yapraklarını doğramak yerine, elle koparılırsa vitamin kaybı önlenir.
Çikolata sosu hazırlarken içine biraz kahve konursa, tadı çok daha değişik bir hâl alır.
Yumurtaları kolayca soymak için, kaynar sudan çıkarıldıktan sonra hemen soğuk suya konulup biraz bekletilir.
Cam tencerede yemek pişirirken, kapağın buharlaşmaması için iç yüzeyi limon kabuğuyla silinir.
Patatesin sarı olması için, pişerken, bir kaşık sirke konur.

Hiç yorum yok: