30 Ağustos 2023 Çarşamba

Beslenme Alışkanlıkları

 

Sağlıklı bir hayat sürmek için doğru beslenme alışkanlıklarını düzenlemek, hem psikolojik hem de fiziksel olarak birçok hastalığı önlüyor. Karadeniz Bölgesi insanlarının sağlıklı beslenmeleri için yaz aylarında neler yemesi gerektiğini anlatan, İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay; sağlıklı bir ömür için  besinleri şöyle sıraladı: “Karadeniz insanı bol bol hamsi yiyor ama hamsiyi kızartmamalısınız. Kızartmayın deyince bana kızıyorlar ama kızartınca sağlık için tehlikeli oluyor. Kızartma kanserojendir, tehlikedir. Köy tereyağını sabah akşam yiyebilirsiniz. Fındık, fıstık, hem mineral, vitamin, karbonhidrat, omega3 deposudur. Hem kan yapar, hem ısıtır. Fındık yanında bol bol çay içeceksiniz. Şekersiz olmak kaydı ile. Çay dinç tutar. En güçlü antioksidan vardır içerisinde. Çayı da, kahveyi de tavsiye ediyorum. Kavurmayı yağı ile beraber veya kuyruk yağı ile birlikte yemeli. O zaman insan dinç olur, dağlara çıkar iner. Yumurta sarısı ile beraber, bol köy yağı ile beraber yenmeli. ‘Yağ dokunuyor, kalp hastalığı yapıyor.' deniyor. Hangi yağ? Trans yağlar.

Kaynak: Türkiye Gazetesi Takvimi

Hiç yorum yok: