10 Ağustos 2023 Perşembe

Ev için pratik bilgiler

 

Fırına konacak tavuğa; 2 kaşık yoğurt, sulandırılmış 1 kaşık salça ve biraz da zeytinyağı karıştırılıp sürülürse lezzetli olur.

Hazırlanan kekin, pişerken çökmemesi için, fırına konmadan önce hamur kalıbı ile 20 dakika kadar dinlendirilir.

Pişirilen sebzelerin renklerini kaybetmemesi için bir kesme şeker yahut limon suyu konur.

Hazırlanan omletin tavaya yapışmaması için, önceden tava ocakta iyice ısıtılır.

Mantarların daha lezzetli olması için, pişirmeden 5 dakika önce üzerlerine biraz tuz ve limon suyu konur.

Kiviler çok sert ve ham ise bir gece plastik bir torba içinde elma ve armutlarla saklanır.

Kuru soğanlar, kese kağıdına sarılıp buzdolabına konursa çürüyüp bozulması önlenmiş olur.

Kek kalıbının içine hamuru dökmeden önce ortasına bir şerit alüminyum folyo konur. Kek pişince kolayca çıkar.

Kesilmiş ve açık havada kalmış soğan zararlıdır.

Kaynak: Türkiye Gazetesi Takvimi

Hiç yorum yok: