6 Ağustos 2023 Pazar

Zararlı Yiyecekler

 

    ABD'de eatthis.com sitesi beslenmede yer vermememiz gereken zararlı maddeleri açıkladı: 

İşlenmiş Etler: Nitrat, çok tuz.
Aşırı Yağda Kızaranlar: Hidrojenize yağ.
Yapay Tatlandırıcılar: Sukraloz.
Çips: Monosodyum glutamat.
Margarin: Potasyum sorbat, trans ve soya yağı, gıda boyası.
Şekerlemeler: Yapay boya, fazla şeker.
Doymuş yağ: Yüksek tuz, Orange B. (Gıda boyası)
Mikrodalga Patlamış Mısır: Trans yağlar.
Tavuk Nugget: Digliserid, Red (Gıda boyası), karajenan.
Paketlenmiş Smoothie: Fruktoz, ksantan sakızı.
Kahve Kreması: Titanyum dioksit, trans yağlar ve şeker.
Beyaz Un: Klor dioksit.
Tofu: Magnezyum Sülfat.
Kurutulmuş Balık ve Deniz Ürünlüri: Tert-bütilhidrokinon
Şekerli Kahvaltılık Gevrek: İşlenmiş karbonhidrat ve şeker.
Hazır Turşu: Çok tuz ve potasyum benzoa. (Koruyucu katkı)
Hindi: Arsenik
İşlenmiş Somon: PCB (Poliklorlu bifenil)
Muffin: Soya yağı, yüksek fruktozlu mısır şurubu, trans yağlar.
Yapay Çikolatayla Kaplanmış Gıdalar: Polisorbat 60
Kurutulmuş Meyva: Sülfit.
Pankek Şurubu: Yüksek fruktozlu mısır şurubu.
Salata Sosu: Sodyum karboksimetil selüloz.
Granolabar: Şeker, mısır şurubu, sorbitol (Yapay tatlandırıcı), soya yağı ve BHT
Konserve Çorba ve Bulyon Küpleri: Monosodyum glutamat.
Dondurulmuş Ara Sıcak: Trans yağlar.
Jöle: Şeker, gıda boyası ve pektin.
Sporcu İçeceği: Yapay boya, ağaç reçinesi.
Kirpi balığı: Derisinde yumurtalıklarında ve karaciğerinde zehir bulunur. Dikkatli tüketilmeli.
Çiğ Kaju: Yüksek alınan dozu zehir üretebilir.
Murver Yaprakları, Tohumları ve Dalları: Siyanür. (Pişirilir.)

Fast-Food Yiyecekler
Yasemin - 30.11.2021

Kaynak: Türkiye Gazetesi Takvimi

Hiç yorum yok: