27 Mayıs 2021 Perşembe

Cennet ve Cehennem

 

 Hiçbir idare yoktur ki görevine düşkün sadık memurları mükafatlandırıp suç işleyenleri de cezalandırmasın. Kainatın sahibi Allah da elbette ki emirlerine uyanlarla uymayanları ayırt edecek, davranışlarına göre ya mükafat ya da ceza verecektir. Mükafat yeri cennet, ceza yeri de cehennemdir.

 İnsanlar akıl ve iradeleriyle ya cennete, ya da cehenneme giden yolu tercih ederler. Kulları hata yaptığında onları ümitsizliğe atmamak için Cenab-ı Hak tevbe kapısını devamlı açık tutmuş, pişman olup dönüş yapanların günahlarını bağışlayacağını, tertemiz olacaklarını bildirmiştir. 

 Cennet yolcuları, son ana kadar cennete götüren yoldan sapmamalıdırlar. Haramlara girme, farzları yapmama cennet yolundan sapma; cehenneme götüren yola girme demektir. Kişi tevbe edip dönüş yapmazsa gözünü cehennemde açar. İnkarcı, yalancı, hain, katı kalpli, cimri, kötü ahlaklı, dili bozuk, kibirli insanların tevbe etmedikleri takdirde gidecekleri yer cehennemdir. İnançlı, güzel huylu kimseler de cennete giderler. 

 Geçim için sabahın erken vaktinde kalkıp akşam geç vakitlere kadar çalışan insanoğlu, ebedi kalacağı cennet için de herhalde biraz gayret göstermelidir. Unutulmamalı ki, "Cennet ucuz değil, cehennem dahi lüzümsuz değil."

Hiç yorum yok: