16 Mayıs 2021 Pazar

Dondurulmuş ve Hazır Gıdalara Dikkat


    Dondurulmuş veya başka şekilde saklanmış hazır yiyecekleri tüketirken çok dikkatli olmalıdır. Mecbur kalmadıkça bu tip yiyeceklerden uzak durulmalıdır. Bu mümkün değilse, yiyeceğin saklanma şartları, hijyeni, üretim ve son tüketim tarihi, ambalaj şekli ve üreticisi gibi bilgilere mutlaka iyi bakılmalıdır. Mesela, buzdolabında saklanması gereken bir gıda, oda ısısında bekletilmemelidir. Son tüketim tarihi geçmiş gıdalar ve güneşte uzun süre bekletilen gıdalar kesinlikle alınmamalıdır. Bakkalların önünde güneşte uzun süre bekletilen hazır yiyeceklerin (mısır cipsi vs.) aslında birer hastalık kaynağı olduğunu unutmamak gerekir. Çünkü bunlar yağlı ürünler olup kesinlikle güneşte bekletilmemelidirler. Yine, uygun şartlarda saklanmamış ve üretim basamaklarında hijyene dikkat edilmemiş bir dondurma da sağlık açısından ciddi bir tehlike kaynağıdır. Mikropların beslenmesi açısından uygun olup (tahinli pide, börek vs.) açıktan satılan gıdalar tüketilmemelidir. 

Hiç yorum yok: