24 Mayıs 2021 Pazartesi

 

İş dünyasının genel problemlerinden birisi de, rızkı vereni unutup, korkular ile sürekli yanlışlar yapmaya başlamaktır. İşsiz kalırsam, atama alamazsam, beni kötü görevlere verirlerse, kovarlarsa, önümü keserlerse? Bu böyle gider..

1. Rızkı veren hüdadır kula minnet eylemem. Rızkın sahibi Allah' tır. Bazen aracılı, bazen aracısız size çeşitli nimetler ve rızıklar veren odur.
2. En büyük kariyer planı karakterdir. Karakteri olmayanın rütbesi, mevkisi hiç önemli değildir. Silinip, unutulup gider. Buna mahkumdur. Yarın Mahşer günün de ise bunun hesabını verecektir.
3. Size Allah bir hayır dilerse, bu herşeye ve herkese rağmen gelir. Firavunun sarayında Hz. Musa'yı büyüten ALLAH, kuyuya atılmış iken Hz. Yusuf' u Mısır' a Vezir yapan ALLAH, doğru olursanız 9 köyde gezseniz 10. köye muhtar sizi yapar. Olsa da, olmasa da, verse de, vermese de her halimize şükür.
4. Nice insan vardır sabah uyanır, akşam dönemez, akşam uyur, sabah uyuyamaz. Kariyer planı kadar, ilahi kariyerimizi de düşünmek gerekir. Sonsuz hayatta mahçup olmamak için, doğru müslüman olmak, boynumuzun borcudur
5. Bir hocaya sormuşlar, müdürüm benden olmayacak işler istiyor ne yapayım? Müdürün yanlış bir şey istiyorsa yapma, müdüründen Allah seni korur da,Yanlışı yaparsan Allah' dan seni müdürün koruyamaz!

Hiç yorum yok: