25 Mart 2021 Perşembe

KARAR VERMEK


    Farkında olsak da olmasak da, her gün irili ufaklı yüzlerce karar alırız. Karar deyince, sadece aldığımız kararlar aklımıza gelir. Almayı seçmediğimiz kararların da birer karar olduğunu düşünmeyiz.Bazı insanlar içinde bulundukları koşullara teslim olma eğilimindedir. Yaşamın, sabah dokuz - akşam beşten ya da yaratmış olduğumuz her türlü tekdüzelikten ibaret olmadığını kavramak önemlidir. Hepimize seçim hakkı tanınmıştır. Hayat, sabah yataktan kalktığımız andan itibaren gece uykuya dalıncaya kadar yaptığımız seçimlerden ibarettir.Nasıl bir hayat yaşayacağınıza karar vermediğinizde şartlar ve rüzgâr sizi nereye sürüklerse, oraya gideceğinizin kararını aldınız demektir. O zaman günlük yaşarsınız. Hayatınız, faturalar, iş yerindeki baskılar, çocukların ödevleri, en sevdiğiniz televizyon programları etrafında şekillenir.

     Doğruyu kalbimizde^ biliyoruz, yapmamız gerekenleri biliyoruz, ama hislerimizle yaşıyoruz. Ateşle yeterince oynarsanız, yangın çıkartırsınız. İçinizdeki uyarılara dikkat etmelisiniz. Ters yönde giden gelişmeleri sadece izleyip önlem almamak felaketi getirir.  Siz  hangi   kararları   erteliyorsunuz,   hangi  gidişe  dur demiyorsunuz? Nelere izleyici kalıyorsunuz? Titanik, yolculuğunda, önünde buzulların olduğu uyarıları ardı ardına geldi. 1,500 ün üzerinde insan hayatını kaybetti. Uyarıların şiddeti artmaya başlarken ve zaman varken, gerekli ayarlamaları yapmadılar. 'Bu gemiyi, Tanrı da dahil, hiçbir şey durduramaz.' dediler. Aldığı darbede, geminin sadece ufak bir yerinde çatlak oluştu. Fakat daha sonra çatlak büyüyerek dev gemiyi ikiye böldü. Biz de hayatımızda yeteri kadar uyarılar alıyoruz, ama çoğumuz bunları göz ardı ediyoruz. Her yanlış adım attığımızda uyarılar alıyoruz, ama devam kararı alıyoruz. Uyarılara dikkat etmezseniz, önce bir yerde çatlak oluşur ve bir süre sonra devamı gelir.

Karar Verin

Gelecekte nasıl yaşayacağınıza, kim olacağınıza, hayatınızda neler istediğinize, neleri istemediğinize karar verin ve ne olursa olsun, bu kararlarınıza sadık yaşayın. Yoksa bir yaprak gibi sağ sola savrulursunuz. Hayattan ne istediğinize karar verin. Sürekli dileklerde bulunmayın. Keşke şöyle olsaydı, keşke böyle olsaydı demeyin. Bir şeyler yapmaya karar verin. Gerçek bir karar almak demek, kendinizi o karara adamak, başka herhangi bir olasılığı ortadan kaldırmaktır. Elinizden geleni değil ne gerekiyorsa yapmaktır. Hiçbir şeyin araya girmesine izin vermemektir. Karar bir dilek ya da bir istek değildir. Sigarayı bırakmaya ya da üç kilo vermeye karar verdiğinizde, olay bitmiş konu kapanmıştır. Bu gerçek bir kararsa, başka bir olasılık kalmamıştır. Kararlarla mazeretler bir arada bulunmaz.

Hiç yorum yok: