17 Ekim 2022 Pazartesi

Gıda, en çok Çin ve ABD’de israf ediliyor!

 

Perakende Konferansı’nda konuşan Prof. Dr. Alexander Hübner, dünyada üretilen gıdanın 3’te birinin israf edildiğini, bu israfın 1 trilyon dolara denk gelen sera gazı emisyonlarına sebep olduğunu söyledi. Hübner, “Dünyada gıda israfının en çok yapıldığı ülkeler Çin ve ABD. BM’nin 2030 hedeflerine ulaşmak için önce kaynağında ayrıştırmalı, sonra da yeniden değerlendirmeliyiz” dedi.

Münih Teknik Üniversitesi’nden Tedarik ve Değer Zinciri Yönetimi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Alexander Hübner ise, “Market perakendesinde son kullanma tarihlerine göre seçim” konusunda yaptığı konuşmasında, dünyada üretilen gıdanın 3’te birinin israf edildiğinin altını çizerek, şunları söyledi:

“Avrupa Birliği’nde kişi başına yıllık 344 kg gıda israf ediliyor ve 143 milyon Euro’ya denk geliyor. Tabii ki bunun önemli birtakım sonuçları var. 1 trilyon dolara tekabül eden sera gazı emisyonlarına sebep oluyor. Dünyada gıda israfının en çok yapıldığı ülkeler Çin ve ABD. Küresel etkilerin yanı sıra gıda israfının bir de maliyeti var. BM’nin 2030 hedeflerine ulaşmak için önce kaynağında ayrıştırmalı, sonra da yeniden değerlendirmeliyiz.”

Hiç yorum yok: