28 Ekim 2022 Cuma

İman, huzur ve mutluluk kaynağıdır

 

Bir Ayet: Allah’ın nimetini saymaya kalksanız başa çıkamazsınız. Allah gerçekten bağışlayıcıdır, merhametlidir. (Nahl, 16/18)

Varlığımızın yegâne sebebi Allah Tealâ’dır. O’nun “Ol!” emriyle, gökler ve yer arasındaki bütün varlıklar dünya hayatındaki yerini alır. Bizleri yoktan var eden; kudreti, ihsanı ve yardımı ile yaşatan; nimet verip sınayan O’dur. O’na iman büyük bir şereftir.Sağlam iman en büyük güvencedir. Yüce Allah’a iman en büyük manevî destek, güçtür.

Yüce Allah şöyle buyuruyor: “Onlar, iman eden ve kalpleri de daima Allah’ı hatırlayıp anmakla doygunluk ve huzura eren kimselerdir. Haberiniz olsun ki, kalpler ancak Allah’ı hatırlayıp anmakla doygunluk ve huzura erer.” (Ra’d, 13/28)

İman, insanı yalnızlıktan, boşlukta kalmaktan kurtarır. İman hayatın anlamı ve tadıdır. Kalbin aydınlığıdır. Bu sebeple Rabbimizle aramızdaki iman bağını özenle koruyup güçlendirelim. O’na hakkıyla ibadet edelim; yalnız O’ndan yardım dileyelim. Rabbimize gönülden dua edelim. İşlediğimiz tüm günahlarımıza tevbe edelim. Unutmayalım ki kim Rabbini unutur ve O’nunla arasındaki iman bağını koparırsa, Allah Tealâ da onu rahmetinden uzaklaştırır. Dünyada yüreğine korku salar, ahirette yüzüne bakmaz ve onu büyük bir azaba uğratır.

KAYNAK: DİYANET takvimi

Hiç yorum yok: