25 Eylül 2021 Cumartesi

Uyku Düzeni İçin Neler Yapılabilir?

 

1- Hayatta başarıyı isteyen bir insan, uyku konusundaki planlamasını, sabah erkenden kalkmak üzerine kurmalıdır. Çünkü başarı faktöründe, sabah erken kalkmanın çok büyük bir rolü olduğu, başarılı insanların hayatı incelendiğinde görülecektir.

2- Sabahleyin erken kalkan bir insan, temiz hava, sessiz vakit ve zinde zihin ile içiçe olacaktır. Bu şekilde gerek biyolojik, gerekse de psikolojik açıdan son derece rahatlayarak, kendi kendini hesaba çekme, gününü erkenden planlama, işlerinin hazırlığını yapma ve kainatın Hakimi'ne secde edip, dilekte bulunma imkanı elde edecektir. Bu ise, başarı yolunda en önemli bir başlangıçtır. Çünkü sabahın temiz havasını ciğerlerine dolduramayan duru ve dinlenmiş zihni yakalayamayan, işinin hazırlığını erkenden planlayamayan, kendisini her gün, gün başlangıcında hesaba çekemeyen, başarı ve başarısızlığını gözden geçiremeyen bir insan, başarıyı yakalamak yolunda yanlış bir yerde demektir. 

3- Başarılı bilim insanlarının, düzenli meslek sahiplerinin, temiz ve tertipli ev hanımlarının disiplinli hayatı, sabah erkenden işinin başına geçmekle mümkün olmuştur. Hatta başarılı olmuş insanların hemen hepsi, günlük uykularını altı saatin altına indirmişlerdir.

“Erken yatıp erken kalkmak bir adamı sağlıklı, zengin ve akıllı kılar.” - Ben Franklin

Hiç yorum yok: