28 Temmuz 2021 Çarşamba

Bir haftayı 10 dakikaya sığdır - Damıtılmış Haber

 

Bayram süresince ve hatta sonrasındaki günlerde ülkenin iç gündeminde başı çeken Rize'deki sel baskınını İran sınırından düzensiz bir şekilde ülkeye giriş yapan Afgan göçmeler takip etti.
Rize'deki sel felaketi bölgede artan yağışlarla Artvin'de de kendisini gösterdi. Rize'de, 47 bina yıkıldı, 100 kadar konut ağır hasar aldı, 125 bina boşaltıldı, 40 kadar işyeri ve 100 kadar araç zarar görürken Artvin'de ise 1.430 konut ve işyeri hasara uğrayarak toplamda 200 milyon Türk Lirası değerinde zarar meydana geldi.
Rize'de altı, Artvin'de de dört kişi hayatını kaybetti. Rize'de iki hâlâ kayıp olarak aranıyor. Olay anının hemen ardından devletin tüm kaynakları seferber edilerek dört bakan olay mahallini bir an olsun bırakmadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan afet bölgesindeki vergi ödemelerini geçici bir süreye kadar erteleme kararı aldı.

NATO'nun Afganistan'dan bir anda çekilme kararı vermesinden sonra Taliban güçlerinin hızla ilerlemesi NATO güçleriyle çalışan Afganların can güvenliği ile çevre ülkelere sığınması sorununu beraberinde getirdi. İran'ın Afgan mültecileri Türkiye'ye yönlendirmesiyle sınırdan geçen Afganlar sosyal medyada vatandaşların tepkisiyle karşılandı. Birçok televizyon programında mültecilerin serbestçe geçişi eleştirildi.
CHP'nin Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan il sınırları içinde yaşayan mültecilerin su bedeline ve katı atık vergisine 10 kat zam yapılacağını söyleyerek tepki çekti. Partiden yapılan açıklamayla Özcan'ın politikasının partinin yaklaşımıyla taban tabana zıt olduğu belirtildi. Özcan gerekli adımları atmak için kararlı olduğu mesajını paylaştı.

Hiç yorum yok: