20 Temmuz 2021 Salı

 Mutlu Bayramlar…

Bugün bayram. Bayramlaşmamızı bu bayram pandemi yasakları olmadan yapacağız. Ramazan Bayramı Karantina Gölgesinde geçmişti. Önceki iki dini bayramımızda. Bu bayram sevdiklerimize sarılabileceğiz. Büyüklerimizin ellerini öpebileceğiz.

KURBAN BAYRAMI

Müslümanlar tarafından kutlanan bir bayramdır. Hicri takvime göre Zilhicce ayının 10. gününden itibaren kutlanır. 4 gün sürer bayram. Kurban kesme amacı; Allah’a yaklaşmak ve Allah rızasına ermektir. Kurban kesmek farz değildir, ancak çoğu mezhebe göre sünnettir. Hanefi mezhebine göre ise vacip olarak görüşler vardır.

Arife günü başlar bayram. Mezarlık ziyareti önemlidir. Bayram sabahı kılınan bayram namazının ardından kurban kesim alanlarına giderler. Ardından da üçe bölünen kurban etinin üçte ikilik kısmı yoksullara, misafir, komşu ve akrabalara dağıtılır. Sonra kalan üçte birlik bölümü ise aile için saklanır. Bir anlamda yardımlaşma ile Allah’a yaklaşmak amaçlanır.

MUTLU BAYRAMLAR

Öncelikle yoğunlaşan trafikte dikkatli olmanız sevdiklerinize ulaşmak için çok önemli. Lütfen trafik kurallarına uyalım. Mutlaka yol durumuna bakalım. Sonra çıkalım yollara.

Bu bayram ikram edilen yiyeceklerin arasında tatlıların yanında kurban eti de var. Beslenmemize mutlaka dikkat edelim. Diyetisyenlerin önerilerine kulak verelim.

 Ve sonunda mutlu bayramlar dileklerimi bir kez daha sunuyorum. 

Bizi birbirimize yaklaştıran, küsleri barıştıran bol bereketli bir bayram diliyorum.

 

Hiç yorum yok: