19 Temmuz 2021 Pazartesi

 

    Bugün Kurban Bayramı.Bizleri bu günlere kavuşturan Rabbımıza sonsuz şükürler olsun. Bayramlar;bizler için hem bir sevinç kaynağı,hem de bizi gafletten uyandıran istikâmet veren şenlik günleridir. Belkide İslâm Âlemi yıllardır içine düştüğü gaflet uykusundan bu günlerle uyanacak ve kurtulacaktır. Âli İmran sûresi (139) çok açık ve net bunu bize açıklıyor.”Gevşeklik göstermeyin, üzüntüye kapılmayın. Eğer inanıyorsanız, üstün gelecek olan sizsiniz.” Yol belli. Allah’a inanacağız, inandığımız gibi yaşayacağız ve örnek bir toplum olarak EN ÜSTÜN bizler olacağız. Her şey bizimle başlıyor ve bizimle devam ediyor ve edecektir.Öyleyse gelin bu bayram kendimizden başlayarak bu işin neticesine doğru gitmeye çalışalım.

Düsturumuz belli. 

 — Allah için birbirimizi samimi olarak sevmek.

 — İstişâreyi hiç bırakmamak.  

 — Akrabalarımızı, komşularımızı, dostlarımızı, hastalarımızı ziyaret ederek hatırlarını sormak ve onlarla sohbet etmek. 

 —Darıldığımız,küstüğümüz insanlarla kabahatli karşımızdaki olsa bile,gidip özür dileyip mutlaka barışmak.   

 —Dargın insanların aralarını bularak birbirleriyle barıştırmak. 

 —Gerektiği kadar yoksullara,muhtaçlara yardım etmek ve onların ellerinden tutmak.

 —Bayramları tatil kabul edip tatile çıkmak ve oralarda para harcamak yerine evimizde oturup konu komşuyla hemhâl olmak. Tatil için harcayacağımız paraları da muhtaçlarla paylaşmak. 

Bu duygu ve düşüncelerle Kurban Bayramımızı kutluyor ve Rabbimden bu Bayramın kurtuluşamıza vesile olmasını cânı gönülden istiyor, sağlık, sıhhat ve âfiyetler diliyorum. 

Allah yâr ve yardımcımız olsun. Allah’a emânet olun. 

Hiç yorum yok: