21 Temmuz 2021 Çarşamba

Et Tüketirken Dikkat!

 

    Kurban bayramında özellikle şişmanlık, kalp-damar hastalığı, diyabet,hipertansiyon, mide-barsak rahatsızlığı olan bireylerin  ve yaşlıların beslenmelerine dikkat etmelileri çok önemli. Özellikle kronik hastalığı olan ve  beslenme tedavisi alan bireyler kurban bayramında öğünlerde tüketmeleri gereken miktarları aşmamalıdır. Kırmızı et doymuş yağ, kolesterol içeriği oldukça yüksek besindir. Eti görünür yağlarını mutlaka temizleyin. Son yapılan bilimsel araştırmalar yağlı kırmızı et tüketiminin kan yağlarında ve ürik asit düzeylerinde artışa neden olduğunu göstermektedir. Ayrıca fazla tüketimin kolon , mide, prostat kanseri riskini arttırdığı da bilinmektedir. Bu nedenle haftada 2 kez doğru pişirme yöntemleri ile hazırlanmış kırmızı et tüketimi sağlıklı birey olmada önemli bir adımdır.  Aşırı miktarlarda ve uygun koşullarda pişirilmemiş etler tansiyonun ve şekerin yükselmesine neden olur.

Hiç yorum yok: