29 Temmuz 2021 Perşembe

Çocuk Eğitimi Ne Zaman Başlamalı?

 

Bir genç, çocuğuna anne ya da baba olacak insan arama kararı verdiği an, çocuk eğitimi de başlamış olur. Çünkü siz çocuğunuza anne ya da baba olacak insanı ararken, bir takım kıstaslarınız vardır. Müstakbel eşinizde hangi özellikleri arıyorsunuz? seven bir yürek mi arıyorsunuz, mal mülk, güzellik ve şan şöhret mi tercihiniz?

Eğer kalbinize karşılık bir kalp arıyorsanız, bir başka deyişle bedenden fazla yürekse talebiniz; siz çocuk eğitimi konusunda da, en önemli adımı atıyorsunuz demektir. Zira eş olacak nasıl birini aradığınıza bakarak, nasıl bir çocuğun babası veya annesi olmayı istediğinizi anlamak kolaylaşır. 

Birbirini seven, uyumlu ve uygun eşler, sadece bir mutluluk yuvasının değil, aynı zamanda bir eğitim yuvasının da temelini atmış olurlar. Zira birbirini seven eşlerin çocukları, daha doğmadan, anne karnında öğrenirler sevgiyi.

Anne babanın birbirine olan saygı ve sevgisi, daha doğmamış olan çocuğa da yansır; onun ruhça ve bedence gelişmesini sağlar. Tabi ki, kavgacı ana babalar da, daha doğmamış çocuklarını sevgisizlikle zehirlemeye gafilce başlamış olurlar.


Hiç yorum yok: