25 Nisan 2021 Pazar

Oruçla Toksinlerden Arınma

Oruçlu olmak, arınmaktır. Oruçlu olmak gıdalarla aldığı­mız ve vücudumuzun doğal ortamını bozan tüm katı ve sıvı besin maddelerinin bir süreliğine durdurulmasıdır. Oruçla geçirilen bir günün ardından bir bardağa alınan idrar kont­rol edildiğinde, altta biriken tortu rahatlıkla görülebilir. Bu, vücutta birikmiş ve oruçla atılmaya başlanmış olan toksinle­ri gösterir.

Toksinlerden arındırılmış bir vücutta; özellikle kan çok iyi temizlenmiş hale gelir ve dolaşım mükemmellesin İnsan kendini çok dinç hisseder. İşte bu hal, gerçekte tam bir sağ­lıklı olmadır. Önemli olan bunun yaşamsal önemini kavra­yıp bir alışkanlık haline gelmesini sağlayabilmektir.

Oruç, vücudun değişik boşluklarında birikmiş toksinle­rin, yıllar önce kullandığımız ilaçların ve aldığımız gıdalarla birlikte vücudumuzda birikmiş ağır metallerin çözülmesin­de en etkin yoldur. Fazla yemek sonrası görülen ağırlık ve uyuşukluk, meydana gelmiş toksinlerin kan dolaşımına ge­çerek vücudu olumsuz yönde etkilemesinin ve dolaşımdaki kanın vücudumuzdaki dengeli dağılımının bozulmasının bir sonucu olarak ortaya çıkar. Bu durum aynı zamanda şeker intoleransı için de bir gösterge olabilir. Fazla ve gereksiz ye­nen yemeğin ardından, hareketsiz ve durağan yaşamın bir kalıntısı olarak vücudumuzda toksinleri biriktirmeye devam ederiz. Tamamen toksinlerden arınmış bir vücuda sahip olan kimse yoktur. Bağışıklık sistemi zayıflamış, sık gribal enfeksiyon ve değişik rahatsızlıklar geçirenlerin vücutların­da birikmiş toksin miktarı fazladır.

Bağışıklık sistemi zayıflamış ve sık sık hasta olan insan­lar, hastalık süresi boyunca iştahlarının azalması ve yemek­ten uzaklaşmalarının sebebini açıklayamazlar. Oysa tüm canlılarda bu tavır, ortak bir davranış haline gelmiştir. Bu­nun amacı vücutta birikmiş ve dolaşıma geçerek insanın kendisini kötü hissetmesini sağlayan toksinlerden kurtul­maya yöneliktir. Bu, tüm canlılarda görülür. Bilinçli yapılan bir davranış olmasa da vücudun kendi otomatizması ile ger­çekleşen doğal bir savunma mekanizmasıdır.


  

Hiç yorum yok: