2020 yılının Ocak ayında patlak veren pandemiyle birlikte uzmanlar, dünyanın daha önce görmediği bir açlık krizi tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu söylüyor. Bu konunun özellikle pandemi sonrası gündeme gelmesi, herkesin aklında tek bir soru oluşturdu: Açlık krizi kapıda mı ?
Dünya gıda kaynaklarının azalmasının temel sebeplerinden biri biyoçeşitliliğin azalması olarak gösteriliyor. Dolayısıyla küresel açlık krizi tehlikesi aslında pandemiyle ortaya çıkan yeni bir konu değil. Biyoçeşitlilik; bir bölgedeki türlerin ve ekosistemlerin bir bütünüdür. Sağladığı imkanlar ile insan yaşamının devamı için önem taşır. Biyoçeşitliliği olumsuz yönde etkileyen faktörler nedir? Hızlıca bir göz atalım:
- Aşırı avlanma
- Küresel ısınma
- Hayvanların yaşam alanlarına müdahale edilmesi
- Orman yangınları
- Giderek artan şehirleşme
- Çevre kirliliği
- Plastik kullanımı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder