13 Şubat 2021 Cumartesi

RADYO DİNLE!!!

 RADYO DİNLE !!!

Arama motorlarına yazdığınız cümle gibi oldu bu. İnternet üzerinden bu cümle ile arar bulursunuz radyonuzu ama hiç benzer mi evinizdeki minik radyonun düğmesini çevirip frekansları yakalamak için anteni sağa sola çevirerek dinlediğiniz programın keyfine? Teknolojinin bize sağladığı kolaylık frekans aramak için düğmeyi çevirip durmuyoruz, antenle boğuşup boyuna yerini değiştirmiyoruz radyonun.


90’lı yıllarla beraber özel radyolar girdi hayatımıza. Telefonun da yaygınlaşmasıyla radyolara canlı bağlantılar başladı. İstek parçalar bir gönülden diğerine armağan edildi. İlk gençlik yıllarımda çok şarkı tutmuşluğum vardır. “Şimdi çalacak ikinci şarkı benden sana gelsin” diyerek. Ah ah…


Sonra bazı radyocular oldu çok sevdiğimiz, bazen çaldığı şarkılar hoşumuza gitti, bazen söyledikleri. Bazılarının hayata bakışı bizimle aynı oldu, bazıları çok mutsuzken bizi güldürmeyi başardı. Bazılarıyla protestomuzu göstermeyi öğrendik. Çok büyük dinleyici grupları oluştu. Bu grupta insanlar birbirleriyle arkadaşlıklar kurdu mesela Nihat Sırdar bunlardan biri. Radyoda anlattıklarını sahnede de çok defalar seyirciyle buluşturdu. Severek dinliyorum.


O ZAMAN GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN SAYIN DİNLEYİCİLER…

Keşke bunu bir mikrofondan ve bir stüdyodan ulaştırabilseydim size. O ilk gençlik yıllarımda radyo programcısı olmayı çok istiyordum gerçekten. Biraz şiir, biraz öykü, biraz müzik… Kim bilir belki bir gün… Gene de buradan söyleme fırsatım var işte.


Dünya Radyo günümüz kutlu olsun. Radyonuz daima açık olsun…

Hiç yorum yok: