11 Temmuz 2022 Pazartesi

 

Bazen var olduğumu hissetmek, bazen de insanlara söyleyecek bir sözüm olduğu için yazıyorum. Yazarlığın herkesçe kabul edilmiş bir standardı da yok. İnternetin hayatımıza girmesi ve sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla artık herkes kendi çapında bir yazar gibi görünüyor. Zaman zaman yazıya meraklı dost ve arkadaşlar benden tavsiye istiyorlar. Dilim döndüğünce kendi deneyimlerimi aktarıyorum. Bugün sadece dost ve arkadaşlar değil, bu konuda meraklı olanları da düşünerek birkaç tavsiyede bulunmak istedim. 


İşte bunlardan bazıları:


1-Hepimiz dünyada ilk, tek ve son kişiyiz. Yani benzerimiz yoktur. Bu nedenle dünyaya, hayata bakış açımız, yorumlama biçimimiz de özgün ve özeldir. Yazarken bu öznelliğimizi unutmamamız gerekir. Ancak tek düze bir hayat yaşıyorsak, deneyimlerimizi çeşitlendiremiyorsak, söyleyecek ve yazacak bir şeyimiz de o ölçüde az olacaktır.


2-Kişi yazdıkça kendi öznel dünyasında derinleşmeye başlar. Bu nedenle insan yalnızlaşmaya başlar. Yalnızlaşmak çevrenizde insanların olmaması anlamında değildir. Kalabalıklar içinde de yalnız kalabilirsiniz. Yazdıkça aynı derinliklerde yüzdüğünüz insan sayısı minimize olmaya başlayacaktır.

Hiç yorum yok: