18 Temmuz 2022 Pazartesi

Hayat Sevi̇nce Güzel, Sevi̇li̇nce Mutlu Olunan Bi̇r Değerdi̇r

 

Günümüzde toplumsal olarak en çok zorlukların yaşandığı konu uyum ve kaynaşma süreci ardından tezahür eden zıtlıklardır. Halbuki insan karşısındakini olduğu gibi kabul ederek baktığında farkındalığın kendisine zenginlik katacağını görecektir.

Doğru bakış açısı ile konulara odaklanamadığımız, ben merkezli düşündüğümüz ve bilhassa karşımızdakinin ne anlattığına odaklanarak dinlemediğimiz için yanlış veya eksik anlamaların yoğun olduğu bir hayat serüveninden geçiyoruz.

Paylaşmanın ne kadar kıymetli bir hazine olduğunu insan zor zamanlarında anlıyor, uzaktan gelen bir selam veya samimi içten bir hâl hatır sorma bazen çöle yağmur yağmışta arkasından her taraf yeşermiş gibi bir ruh hali ile mutlu oluyor insan.

İnsanı dünyada tedirgin eden, endişeye sevk eden, kuşkuya düşüren, şüphe ile bakmaya iteleyen nedenleri birer birer yok ederek uzun soluklu bir maraton gibi odaklanmalıyız hayata. Oysa hayat sevince güzel ve sevilince mutlu olunan bir değerdir.

Severek görebiliriz tüm güzellikleri, Yüce Allah’ın yarattığı canlı ve cansız varlıkları, dağları, taşları, ovaları, kuşları, denizi, balığı, gökyüzünün en nadide güzelliklerini, yıldızları, ayı, semayı, doğayı dua ederek teşekkür etmeliyiz.

Sevilince mutlu oluruz, tüm dünyalar bizim olmuşçasına, ruh ile kalp bir bütünlük sağlarmışçasına, en büyük savaşları dahi hiç savaşmadan barış içerisinde kazanmışçasına büyük bir huzur kaplar içimizi.

Eğer mutlu olmak istiyorsa hırs ile bakmamalı hayata insan. Sükûnet ile yaklaşmalı olaylara, her kese güvenmemeli, herkes ile dost olmamalı, her şeye yetişme gayretine kapılmamalı ve en önemlisi baskıcı bir karakter ile olayları kendi istediği istikamet üzere yönetme eğilimine girmemeli.

Uzlaşı büyük bir değerdir. Sen ve ben kavgasına son veren yegâne formüldür. Biz olarak baktığımızda her acıdan güzellikleri görürüz. Hem kendi istediğimizi hem de karşımızdakinin gözünden bakarak daha reel yaklaşırız olaylara.

Hayat sevince güzel, sevilince mutlu olunan bir değerdir, siz siz olun sevdiklerinizi, değer verdiklerinizi kırmayın ve incitmeyin. Onların varlığında anlamadığınız güzellikler onlar yok olduğunda veya yanınızdan uzaklaştığında oluşturduğu boşluk aslında ne kadar değerli olduklarını gösterecektir. Çünkü varlığı ile boşluk dolduranı yok ettiğinde onun yerini dolduracak hiçbir değer yoktur.

Hiç yorum yok: