❤ Kuru çay ışık geçirmeyen ve kapalı bir kutuda saklanır. Bu, paket çaylar için de geçerlidir.
❤ Demliğin, porseleni veya çeliği tercih edilir.
❤ Çaydanlığa konan su, en az 5 dakika kaynatılırsa kireci alınmış olur.
❤ Kuru çay, demliğe atılmadan önce süzeğe konup, üzerinden soğuk su dökülerek tozu yıkanır.
❤ Demleme suyunun sıcaklığı çayı haşlamaması için, 80 0C’nin altına düşürülür. Veya önceden kaynatılıp soğuyan su ile demlenir.
❤ İçilecek her bardak çay için, 1 çay kaşığı kuru çay hesaplanır.
❤ Çaya boya katıldığını anlamak için, soğuk suya atılır. Katıksız çay renk vermez.
❤ Çay demliğe atıldıktan sonra, kapağı temiz bir kağıtla sıkıca kapatılır. Emziği de kapatılıp sıcaklığı sabit tutulur.
❤ Çayın demlenme süresi 20 dakikadır. Demlenen çay asla kaynatılmaz!
Kaynak:Türkiye Gazetesi Takvimi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder