18 Temmuz 2022 Pazartesi

ÖMÜR VE ZAMAN

 

Ömür dediğin nedir ki gelip geçiyor zaman. Su misali akıyor gözlerden vaktin seyrine bakmaksızın. Sabahları akşam ve akşamları sabah edercesine ağarıyor gözler.

Hiç içten ve samimi konuşmuyor güvenemediği için sözler. Kimisi vakti öldürür kimisi vakti güldürür. Kimisi dursa da zaman işler bitse der.

Kimisi de oturduğu yerden geçse de vakit akşam olsa der. Kimisi koşar, oynar, oyalanır, kimisi akla hayale gelmeyecek icatlar için de boyalanır.

Kimisi bir fincan kahve ile dedikodunun belini kırmayı hayal eder, kimisi kafesteki kuşa özgürlük diye yem verir. Kimisi dertlere yenik düşer dem tutar, kimisi siyaset arenasında atıp tutar.

Kimisi tüccar olmak için dört döner, kimisi için en güzel menüdür iskender ve döner. Neydi zaman ve ne için vardı suali her zaman gelmez akla, bu yüzden dönüyor dört mevsim her zaman takla.

Kimisi yuva kurar huzuru tatmak için, kimisi ideal der kin kusmak için. Birisi de çıkıp sormaz bunca tasa neden ve ne için.

Kimisi amirini sevmez kimisi memurunu, kimisi maaşını beğenmez, kimisi kurumunu. Lakin herkeste vardır bir kurtarıcı adam ruhu gizler diziler ve filmlerdeki gibi durumunu.

Bu yüzdendir kurunun yanında yaşın da tutuşması ve feleğin efkâr için de atışması. Kimisi borç öder, kimisi borcun borcuna odaklanır.

Kazanan yoktur aslında hepsi de giden ömür ile harcanır. Kimisi konfor ister, kimisi varlık. Darlığı gören şükreder ve dağılır karanlık.

Kimisi güler, kimisi ağlar, kimisi çok sever ve karalar bağlar. Bu dünya kimseye kalmaz der uzaktan elinde bir saz ile tıngırdatır mısraları aşık, seslenir dinleyin beyler ve ağalar.

Veysel der ki geç kalınan duyguları kimseler almaz. Ecel pençesinde kıvranır beden, salmaz dertler dermana insanı neden?

Bakarız, görmeyiz, okumadığımız için bilmeyiz.

Arabeske bağlamışız, sorunları çözmek için hiçbir zaman bölmeyiz.

Sanıyoruz ki hep yaşarız ve hiçbir vakit ölmeyiz.

Seyrine dalıyor sema ve mavi gökyüzü kararıyor yavaş yavaş. Ve anlıyor insan ve sesleniyor kendisine;

Her gün aklımdan geçiyorsun bari bir selam versen.

Gülümseyerek dağıtırsın ilaç ve merhem, selam vermezsen nasıl olsun gözlerimde dirhem.

Hiç yorum yok: