9 Temmuz 2022 Cumartesi

 

Bir Ayet: Şüphesiz biz sana Kevser’i verdik. O hâlde, Rabbin için namaz kıl, kurban kes. Doğrusu sana buğzeden, soyu kesik olanın ta kendisidir. (Kevser, 108/1-3)


Kurban Bayramı

Bayramlar, kardeşlik hukukunun gereklerini hakkıyla yerine getirmemize, daha çok kenetlenmemize vesile olan zaman dilimleridir. Bayramlar, sevinç ve hüzünle akıp giden hayat yolculuğumuzda Rabbimizin bizlere lütfettiği huzur ve neşe mevsimleridir.

Her yıl gelen Kurban Bayramı da, barışın, esenliğin, birlik içinde duanın, yakarışın bayramıdır. Bu bayram, her türlü farklılığı bir kenara bırakarak eşitlenmenin, kendini bilmenin, tefekkürün, tezekkürün, yenilenmenin bayramıdır. Zihinleri arındırmanın, gönülleri durultmanın, büyük bir dirilişin bayramıdır. Nefsi terbiye etme, hiç kimseyi incitmeme gayretinin bayramıdır. Sabrı ve şükrü kuşanmanın, varoluşumuzun hikmet ve gayesini bir kez daha anlamanın bayramıdır. Bu bayram, İslam’ın şeâirini ve geçmişi idrak etmenin, yoksula, yalnıza, kimsesize yaklaşmanın, çaresize çare olmanın bayramıdır. Unutmayalım ki bu bayram birbirimize en güzel hediyemiz kalbimizin derinliklerinden gelen selam, içten dualarımız, tebessüm ve ziyaretlerimiz olacaktır.

KAYNAK: DİYANET TAKVİMİ

Hiç yorum yok: